Bacău

articolul anterior articolul urmator

Şoferii renunţă forţat la asigurarea CASCO

0
30 Mar 2010 07:40:00
Autor: adevarul
Şoferii găsesc maşini ieftine în târgurile auto şi nu plătesc CASCO
Şoferii găsesc maşini ieftine în târgurile auto şi nu plătesc CASCO

Ei nu-şi mai permit să plătească anual între 1.500 şi 2.500 de lei. Societăţile de asigurări se bat în promoţii care mai de care mai avantajoase pentru a nu-şi pierde clienţii. Conducătorii auto se mulţumesc doar cu asigurarea obligatorie.    

Dacă în cazul unor autoturisme noi conducătorii auto plătesc o asigurare CASCO de 1.500-2.500 de lei pe an, ca să fie siguri că vor fi despăgubiţi în cazul în care le-ar fi avariată sau furată maşina, nu acelaşi lucru se întâmplă când e vorba de maşini vechi sau luate second-hand.

Citeşte şi:

Restricţie generală de viteză!

„Am plătit 3.500 de euro pe o maşină la second-hand, luată din târg, iar asigurarea CASCO m-ar costa 1.400 de lei pe an. Nu am banii ăştia. Nu cred că o maşină veche de opt ani este în pericol să fie furată, aşa că nu văd de ce aş mai cheltui banii ăştia“, se justifică Costel Popa, inginer.

Clienţii, reduşi la jumătate

Reprezentanţii firmelor de asigurări se plâng că numărul clienţilor care au renunţat la CASCO pentru a rămâne doar cu RCA, a scăzut cu 50%. „Din aproximativ 400 de clienţi, doar vreo 220 mai plătesc acum CASCO“, ne-a declarat Aurel Duma, agent de asigurări.

Tot el a pledat însă pentru o asigurare cât mai completă a autoturismelor. „Orice bun trebuie asigurat deoarece există permanent diferite riscuri. Vorbim despre accidentele rutiere, care se pot solda cu pagube de zeci de mii de lei, despre vandalism, dar chiar şi despre furt. Pentru o primă anuală de 2.000 de lei, ca să dau un exemplu, clientul îşi poate recupera aproape integral valoarea unei maşini de 10.000 de euro, în cazul unui furt“, a mai precizat Aurel Duma.

CASCO în rate

Pentru un Logan nou, cu motor de 1.4 şi dotări obişnuite, prima anuală pentru asigurarea CASCO variază, în funcţie de societatea aleasă, de la 1.000 la 1.400 de lei. Ca să atragă clienţii, asiguratorii acceptă şi plata în rate şi au, în ultimul timp, diverse promoţii şi reduceri.

În cazul în care clientul optează şi pentru asigurarea persoanelor din maşină în caz de accident, prima creşte cu încă 100-300 de lei. Asigurările care prevăd acoperirea şi în caz de furt sunt cele mai căutate de clienţii care încheie CASCO.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările