Bacău

articolul anterior articolul urmator

A vrut să-si facă abonament la telefon, dar a aflat că are deja două. Ce păţeşti dacă-ţi dai datele personale

0
22 Jan 2022 16:41:56
Autor: Valentin Trufasu
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Un băcăuan s-a trezit că figurează cu două abonamente pentru servicii de televiziune, deşi nu încheiase niciodată contractele, şi nici nu împuternicise altă persoană să o facă. Poliţiştii au aflat că escrocul este o persoană căreia îi dăduse o copie de pe cartea sa de identitate.

Un bărbat din comuna Răchitoasa a sesizat poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău că, în cursul anului 2020, a dorit să încheie un abonament cu o firmă de telefonie, însă reprezentanţii societăţii i-au comunicat că figurează cu două abonamente pentru servicii de televiziune, încheiate în luna august 2019, neachitate.

”Bărbatul a precizat că nu a încheiat respectivele contracte pentru prestări servicii de televiziune, şi nici nu a împuternicit vreo persoană să încheie astfel de contracte în numele său. În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, a fost identificat un bărbat din judeţul Galaţi, bănuit de comiterea faptei, spun reprezentanţii IPJ Bacău.

Din cercetări a reieşit că, în luna ianuarie 2019, păgubitul ar fi încheiat un contract de vânzare - cumpărare a unui autoturism cu bărbatul din judeţul Galaţi, ocazie cu care vânzătorul i-ar fi oferit cumpărătorului în copie, actul său de identitate.

”În luna august 2019, bănuitul ar fi contactat un agent de vânzări din cadrul firmei de telefonie şi, profitând de faptul că discuţia s-ar fi purtat telefonic, i-ar fi comunicat, în fals, reprezentantului firmei datele de stare civilă ale păgubitului”, au stabilit poliţiştii.

Acesta ar fi solicitat contractarea unor servicii şi echipamente pentru recepţionarea televiziunii prin satelit, în acest sens, agentul de vânzări încheind un contract de prestări servicii de televiziune. Pe 20 ianuarie 2022, poliţiştii de investigaţii criminale, cu sprijinul colegilor din cadrul I.P.J.Galaţi, au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa suspectului, în judeţul Galaţi.

În imobil au fost descoperite toate componentele instalate de firma de televiziune şi telefonie. Gălăţeanul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Schema prin care doi italieni şi o româncă au reuşit o escrocherie de peste două milioane de euro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările