Alegeri locale 2020. Valentin Ivancea, de la PSD, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Ivancea, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Bacău
Valentin Ivancea, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Bacău

Duminică, 27 septembrie, au loc alegeri locale în toată România. Urnele de vot se deschid la ora 7.00 şi se închid la ora 21.00.

UPDATE: Valentin Ivancea (PSD) este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Bacău.

"Este un vot care mă onorează şi mă responsabilizează, în egală măsură. Împreună cu echipa social-democrată, vom duce la bun sfârşit toate angajamentele pe care ni le-am asumat în campania electorală şi vom continua să mergem, cu aceeaşi determinare, pe drumul dezvoltării judeţului Bacău", a spus Valentin Ivancea după aflarea rezultatelor.

Rezultate obţinute de candidaţi (sursa: Ziarul de Bacău)

Preşedinte Consiliu Judeţean

Valentin Ivancea (PSD) – 38,75%

Ionel Palăr (PNL – USR – PLUS)- 27,6%

Valerian Vreme (PMP) – 6,5%

Aurelia Ţaga (Pro România) – 5,9%

Maricica Coşa (ALDE) – 4,55%

Ion Pascaru (PER) – 3,7%

Consiliul Judeţean Bacău

PSD – 39,3%

Alianţa PNL-USR-PLUS – 24,4%

PMP – 6,55%

Pro România – 6%

ALDE – 5,9%

Campania electorală pentru alegerile locale s-a încheiat, iar duminică, 27 septembrie, pe parcursul întregii zile, populaţia României este aşteptată să-şi aleagă primarul şi consilierii locali pentru următorii patru ani.

În judeţul Bacău, nu mai puţin nouă candidaţi se bat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bacău.

Valerian Vreme – PMP
Ionel Palăr – Alianţa PNL-USR-PLUS
Valentin Ivancea – PSD
Maricica Coşa – ALDE
Aurelia Ţaga – Pro România
Constantin Negru – PNTCD
Ion Pascaru – Partidul Ecologist Român
Maria Munteanu – Partidul Verde
Mihai Iftime – Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor

Secţiile de vot se deschid la ora 7.00 şi se închid la 21.00.

La alegerile locale, românii cu drept de vot nu vor putea vota oriunde s-ar afla în acea zi, ci doar numai în localitatea unde îşi au domiciliul sau reşedinţa.

Potrivit legislaţiei aflate la acest moment în vigoare, alegătorii cu viză de flotant pot vota în noua localitate de reşedinţă în două moduri: 1) pe lista permanentă - dacă au depus în prealabil până pe 4 septembrie 2020 o cerere la primăria respectivă pentru a fi înscrişi în Registrul electoral, 2) pe lista suplimentară - dacă au viză de flotant pentru acea localitate şi NU au depus o cerere de înscriere în Registrul electoral din acea localitate.

Măsuri de protecţie COVID-19

Anul acesta, alegerile vin cu reguli stricte de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Măsurile speciale au ca scop, în primul rând, evitarea aglomerării secţiilor de vot şi reducerea contactului mâinilor cu obiecte contaminate cu virusul SARS-CoV-2.

Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toţi participanţii la procesul electoral: alegători, membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, operatorii de calculator, persoanele acreditate, candidaţii, delegaţii acreditaţi, personalul de pază, personalul tehnic al birourilor electorale ale secţiilor de votare, informaticieni, personalul centrelor operative de intervenţie pentru remedierea disfuncţionalităţilor Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal – SIMPV, membrii biroului electoral de circumscripţie ierarhic superior pe toată perioada în care se află în sediul secţiei de votare şi în localul de vot.

Vă mai recomandăm:

Alegeri locale 2020. Cine sunt candidaţii pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea

Alegeri locale 2020. Cine sunt candidaţii pentru Primăria Focşani

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite