Bacău

articolul anterior articolul urmator

Am 23 de ani şi candidez la Bacău

16
20 Mar 2016 04:12:39
Cristian Ghingheş
Candidez ca independent la Primăria şi Consiliul Local Bacău
Candidez ca independent la Primăria şi Consiliul Local Bacău

M-am hotărât să candidez ca independent la Primăria şi Consiliul Local Bacău şi cred că e corect faţă de voi, cititorii mei, să ştiţi acest lucru. Voi încerca să aduc un suflu nou în politică şi vă voi relata atât aspectele pozitive, cât şi cele negative din următoarea perioadă, căci deja sunt destule minciuni pe care principalele partide încearcă să le împrăştie despre mine în spaţiul public. Se vede că le stric jocurile, blaturile...

Candidez în primul rând cu gândul că tinerii au nevoie de un reprezentant acolo unde se iau deciziile şi apoi pentru a aduce pe agenda publică teme importante, care nu sunt luate în seamă în prezent de către actuala “clasă” politică.

De 9 ani spun lucrurilor pe nume pe blog, de vreo 5 ani activez în societatea civilă, însă mi-am dat seama că din postura de blogger sau de ONG-ist nu pot să fac toate lucrurile pe care mi le-am propus şi de care cred că Bacăul are nevoie, chiar dacă în toţi aceşti ani am avut demersuri cu impact la nivel local şi naţional.

Pentru mine va fi o campanie pozitivă, bazată pe idei realiste, concrete, bine argumentate. Îmi doresc să le demonstrez băcăuanilor că încă mai putem spera că în oraş se poate face ceva.

Aştept cu nerăbdare părerea voastră şi, de ce nu, propuneri sau idei despre dezvoltarea pe termen lung a Bacăului. Dacă credeţi în mine, vă aştept alături!

O să încerc pe parcursul următoarelor zile să vă spun motivele concrete pentru care candidez, de ce cred că e nevoie de independenţi la cârma administraţiei publice locale din toată ţara şi, de ce nu, să încurajez tineri şi din alte judeţe să ia taurul de coarne şi să se înscrie în lupta electorală. E nevoie de figuri proaspete care măcar să dea un semnal şi să aducă o serie de teme pe agenda publică, altele decăt cele care se rezumă la scandalul de faţadă al taberelor politice locale.

Sunt sigur că o să apară întrebări de genul "da' ce te recomandă?", aşa că voi lăsa câteva referinţe despre mine de pe Adevărul:

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

M Costi
20.03.2016, 06:12:15

Dle Cr. Ghinghes e dreptul dvs sa candidati , daca intruniti conditiile impuse de lege , insa acest lucru ar trebui sa-l faceti dupa o analiza serioasa si in care sa puneti in balanta , pe de o parte , cunostintele profesionale si calitatile manageriale ale dvs. , si atributiile si sarcinile cuprinse in "fisa postului" de primar de mare municipiu , pe de alta parte ! Pentru a va motiva dorinta de a ajunge primar ori consilier local ar fi fost normal sa va prezentati CV-ul , astfel incat bacauanii sa poata aprecia in cunostinta de cauza experienta profesionala si competentele in domeniul administratiei publice locale. Sigur , probabil ca v-ati facut ceva calcule , ce castigati si ce pierdeti , si ati tras concluzia ca oricum iesiti pe castig chiar si daca luati 3-4 % din voturi . Probabil asa o fi , insa întrebarea este : Ce castiga bacauanii ? Parerea mea : Finalizati studiile pe care spuneti in prezentarea alaturata ca le urmati , angajati-va si lucrati cativa ani in Administratia Publica , eventual chiar in Bacau , pentru a capata experienta si a dovedi calitatile profesionale , apoi prezentati-va in fata electoratului , sigur veti avea mult mai multe sanse de a fi ales ! P.S. Sistemul politic existent in Romania nu favorizeaza independentii , nici la alegeri si nici in cazul in care respectivul independent e ales ! Nu avem prea multe exemple de independenti si de succes in politica sau administratie publica locala. Ar fi bine sa va prezentati la alegeri din partea unui partid politic , eventual unul nou , e usor acum , cu minim 3 ( trei ) membri. Sigur , nu vor cresteti semnificativ sansele dvs , dar oricum vor fi mai mari decat daca veti candida ca independent.

+2 (4 voturi)
Radu Mircea
20.03.2016, 06:20:54

# Cristian Ghinghes Cristian , desi sunt departe de Bacau sunt totusi roman si ma intereseaza ce se intimpla cu tara mea cu toate ca sperantele au murit de mult . Nu ai decit doua variante , ori reusesti si atunci poti sa-ti treci in cv o mare si simbolica victorie , ori ratezi si dupa ce trece gustul amar al infringerii sa mai tragi odata . Nu ai nimic de pierdut in ambele variante . Dar parca este mai bine sa gresesti facind ceva decit sa stai inactiv de frica greselii . Dupa parerea mea te vor minca politrucii de partid . Toata moldova este prin traditie rosie , adica PSD-ista . Ca mai exista si ceva opozitie e adevarat dar iti trebuie ochelari ca s-o vezi si cind reusesti s-o gasesti este incirligata cu puterea ca doar nici chiar opozitia nu poate trai doar cu aer . Totusi ( daca asta inseamna ceva ) iti ramine admiratia mea fiindca ai avut curajul sa incerci . Este un bun exercitiu de anduranta si vointa . Ramin la parerea mea ca viitorul apartine , din fericire , voua tinerilor care pregatiti-va sa gresiti , findca veti gresi mult dar va trebui sa duceti societatea asta macar un pas inainte . Noi bosorogii atit am putut sa facem si ce ne mai ramine de facut ar fi sa nu va cicalim prea tare . BAFTA !!!

+5 (7 voturi)
Mircea B.
20.03.2016, 08:46:10

Moldova si sudul (vechea Valahie) sunt intr-adevar rosii, pesediste, In sud mai salva onoarea Bucurestiul - acum s-a aliniat si el, vezi Oprescu, vezi Firea mai nou. Ardealul e singurul care voteaza dreapta.

+2 (4 voturi)
Radu Mircea
20.03.2016, 10:05:30

# Mircea B. Este un paradox romanesc faptul ca cea mai oropsita si saraca regiune voteaza stinga care a adus-o in halul asta .

-1 (3 voturi)
Mircea B.
20.03.2016, 10:44:21

Da, e binecunoscutul paradox romanesc: zonele cu unguri voteaza dreapta, cele fara unguri voteaza stanga... :) :)

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările