Bacău

articolul anterior articolul urmator

Angela Tomaselli expune în premieră la Bacău

0
15 Apr 2011 13:35:29
Autor: adevarul
Artista a participat la vernisajul expoziţiei de la Galeriile „Alfa“
Artista a participat la vernisajul expoziţiei de la Galeriile „Alfa“

În cadrul expoziţiei de pictură sunt prezentate peste 90 de lucrări personale ale artistei. Intrarea este 4 lei.

Lucrările artistului plastic român de origine italiană Angela Tomaselli pot fi admirate în acest sfârşit de săptămână la Galeriile „Alfa“ din Bacău. Prezentă pentru prima dată cu o expoziţie personală de tablouri la Bacău, Tomaselli le dă posibilitatea iubitorilor de artă să admire 92 din lucrările sale. Tema acestora este diversă, de la păsări şi anotimpuri, până la îngeri muzicieni, mitologie şi amintiri din copilărie.

Tablouri admirate în Germania şi Franţa

„Lucrările sunt de diferite dimensiuni şi foarte diverse. Printre ele se regăsesc şi renumitele tablouri cu teme transilvănene şi italiene, cele cu arhitecturi pariziene, picturi ale unor castele din Franţa, dar şi reprezentări ale Sfântului Gheorghe cu balaurul“, a spus Mihaela Răspopa, conservator la Galeriile „Alfa“. Intitulată sugestiv „Amintiri suprapuse“, expoziţia a mai fost prezentată şi publicului din Bucureşti, Galaţi, Iaşi, Sibiu, Cluj Napoca, dar şi iubitorilor de artă din Franţa, Germania, Italia şi Belgia.


Chiar dacă nu se află pentru prima dată la Bacău, în 1995 participând la Saloanele Moldovei unde a luat două premii, băcăuanii au de abia acum ocazia să-i admire lucrările. „Este o expoziţie foarte frumoasă cu lucrări pe teme diverse. Angela Tomaselli este o pictoriţă renumită atât în România, cât şi peste hotare şi probabil că este pentru prima şi ultima oară când expune la Bacău. Este un efort financiar foarte mare organizarea unei astfel de expoziţii“, a spus Dionis Puşcuţă, preşedintele filialei Uniunii Artiştilor Plastici din Bacău. Expoziţia va fi deschisă publicului până la sfârşitul acestei luni şi poate fi vizitată în fiecare zi, de marţi până duminică, între orele 9.00 şi 17.00.
Preţul unui bilet este 4 lei pentru cei care vizitează expoziţia singuri şi 2 lei pentru grupuri organizate. Pentru elevi şi studenţi intrarea este 1 leu. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii