Bacău

articolul anterior articolul urmator

Armata a chemat mii de rezervişti din Bacău la verificări. Cine pleacă din ţară trebuie să notifice centrele militare judeţene

8
11 Mar 2014 15:00:59
Autor: Mircea Merticariu
Centrul Militar Judeţean Bacău  i-a chemat pe rezervişti la apel FOTO Mircea MERTICARIU
Centrul Militar Judeţean Bacău  i-a chemat pe rezervişti la apel FOTO Mircea MERTICARIU

Foştii militari, soldaţi şi gradaţi ai Armatei Române, au fost chemaţi în ultimile săptămâni la centrele militare arondate localităţii în care îşi au domiciliul. Activitatea desfăşurată în această perioadă a fost planificată încă din 2013 şi nu are legătură cu starea tot mai tensionată din Ucraina.

„Cetăţenii României au dreptul şi obligaţia să apere ţara“ este primul articol din legea privind pregătirea populaţiei pentru apărare, intrată în vigoare în 2006. Fără a avea legătură cu ceva excepţional, cu o stare de pericol iminentă, actul normativ prevede că, o dată pe an, recruţii şi militarii rezervişti pot fi chemaţi  pentru clarificarea unor date ce ţin de situaţia lor militară. 

„Centrul Militar Judeţean ţine evidenţa tuturor cetăţenilor încorporabili şi a rezerviştilor de pe raza judeţului Bacău iar activităţile de clarificare a situaţiei militare se planifică pentru întregul an, pe zone geografice, pe comune, oraşe şi municipii. Activitatea desfăşurată în februarie-martie a fost planificată şi executată pe baza planului întocmit în anul 2013“, ne-a precizat colonelul Constantin Rizan, comandantul Centrului Militar Judeţean Bacău.

Potrivit legii, soldaţii şi gradaţii în rezervă se ţin în evidenţele pentru încorporare până la vârsta de 55 de ani iar cadrele militare pot fi ţinute în evidenţele active până la 63 de ani. Cei care pleacă la muncă în străinătate, care ştiu că vor lipsi o perioadă îndelungată din ţară, au obligaţia să notifice centrul militar din localitate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Vasile Marian
11.03.2014, 15:27:57

Da sigur. Chiar vreau sa apar clasa politica din Romania. Sa am eu arma pe mana intr-un conflict si sa ii apar de tot. Norocul lor ca la ce evidente proaste au m-au ratat acum 20 de ani, nici macar nu am recrutat. Incompetenti.

+2 (4 voturi)
Ţepeş
11.03.2014, 18:07:10

E bine de tine ca nu ai familie, copii, parinti, frati pe care sa ii aperi si singura ta grija sunt politicienii. Din pacate nu sunt toti ca tine. Majoritatea oamenilor au familii.

-2 (4 voturi)
Vasile Marian
11.03.2014, 18:34:40

Daca incepem cu politicienii nu vor mai fi razboaie.

+1 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
11.03.2014, 18:28:45

Comentariu considerat abuziv.

Marius Ciprian
11.03.2014, 20:04:21

O actiune nefolositoare,o pierdere de timp si bani cu intretinerea lichelelor ce au parazitat armata.Nu pot sa spun cat m-am bucurat atunci cand aberatie pe nume serviciu militar obligatoriu a fost eliminata,tinerii isi puteau vedea de viata lor,nu mai pierdeau 6 luni sau 1 an prin unitati mizerabile in supunerea unor cacanari de ofiteri.Oamenii astia bolnavi la cap habar nu au ca rezboiul in aceste vremuri se poarta prin tehnica decenta nu prin trimiterea unor fraieri la moarte,cu arma in mana.

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările