Bacău

articolul anterior articolul urmator

Bacău: 100 de blocuri nesigure în caz de cutremur

0
18 Mar 2011 15:26:15
Autor: Olimpia Filip

Cele mai periculoase construcții rămân în continuare blocurile de pe strada Mărășești, marcate cu bulină. Experții nu pot garanta 100% că blocurile noi rămân în picioare în fața unui cutremur, deoarece mulți proprietari au dărâmat pereții interiori.

Cele mai periculoase clădiri din municipiul Bacău rămân în continuare blocurile nr. 4,7,9,10 și 12 de pe strada Mărășești, marcate deja cu bulină roșie și încadrate în clasa I de risc seismic.

Pe lângă acestea, spun experții în construcții, alte 95 de imobile sunt nesigure în caz de cutremur.

Cu toate că sunt cunoscute clădirile cu probleme la structura de rezistență, ba chiar au fost afișate pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, niciun specialist în domeniu nu poate băga mâna în foc de faptul că blocurile recent construite vor rămâne în picioare în cazul unui cutremur mare.

Chiar dacă un bloc a fost construit după toate standardele, cu o structură bine gândită, însă s-au făcut modificări interioare de către locatari, atunci normal că pot apărea probleme", a declarat Constantin Grapă, expert tehnic în construcții.

Până la această dată, în Bacău nu există un studiu cară se prezinte o situație a gradului de rezistență a tuturor clădirilor.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările