Bacău

articolul anterior articolul urmator

Bacău: Bursa locurilor de muncă, săracă în oferte pentru cei cu studii superioare (GALERIE FOTO)

0
15 Apr 2011 11:20:35
Autor: adevarul
Peste 10.000 de şomeri gorjeni îşi caută un loc de muncă
Peste 10.000 de şomeri gorjeni îşi caută un loc de muncă

Doar cinci la sută din cele aproape 1.000 de oferte de angajare s-au adresat persoanelor cu facultate. Angajatorii au căutat în special constructori, agenți de vânzări, sudori, dulgheri, instalatori sanitari, electricieni sau conducători auto

Bursa locurilor de muncă organizată astăzi de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Bacău nu le-a oferit prea multe șanse de angajare persoanelor cu studii superioare. Codrin Ignat (22 de ani), a venit la bursă cu speranța că își va găsi în sfârșit un loc de muncă.


A terminat Facultatea de Marketing însă niciunul din angajatorii prezenți la bursa locurilor de muncă  nu a dorit să îl angajeze. „Am crezut că dacă termin o facultate îmi voi găsi mai ușor de muncă și voi fi plătit cu un salariu care să depășească măcar 1.000 de lei. Din păcate nu a fost așa. Nu am găsit decât firme care angajează sudori, electricieni sau constructori. Sunt foarte dezamăgit", a spus Codrin Ignat.

Nici Lucian Păduraru nu a avut mai mult noroc. Lucian are 20 de ani și este student la automatică și calculatoare. A venit la bursa locurilor de muncă ca să-și găsească un serviciu în domeniul IT. Din păcate nu a găsit nicio ofertă de muncă care să îl satisfacă. „Sunt student dar vreau să și muncesc ca să mă pot întreține. Mă pricep la calculatoare dar se pare că nu se caută astfel de oameni la acest târg“, a spus Lucian.


Ioan Silitră, directorul AJOFM Bacău a recunoscut că pentru cei cu studii superioare târgul de joburi din acest an nu a fost unul pe măsura așteptărilor însă crede că, în general, oferta totală a locurilor de muncă a fost mai mare decât în ceilalți ani. „Au fost prezenți 81 de angajatori care au pus la dispoziție aproape 1.000 de locuri de muncă. Majoritatea sunt în domeniul construcțiilor și în servicii. S-au căutat în special sudori, conducători auto, instalatori sanitari, electricieni, vânzători, ospătari, barmani. Pentru cei cu studii superioare sunt foarte puține oferte", a spus Silitră.


Concret, băcăuanii cu facultate nu au avut la dispoziție decât aproximativ 50 de oferte din totalul de aproape 1.000 puse la dispoziție de angajatori. Cei mai căutați au fost inginerii constructori, inginerii petrochimiști și inginerii mecanici dar și de ales decât între un post de inginer constructor, unul de inginer petrochimist, unul de inginer mecanic dar și medici cu specializarea medicină generală.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările