Bacău

articolul anterior articolul urmator

Bacău: Pomana de la CET are acordul prefectului

0
22 Oct 2010 13:46:14
Autor: Olimpia Filip
Prefectul Constantin Scripăţ îşi explică părerea vizavi de achitarea datoriilor către CET de Primărie
Prefectul Constantin Scripăţ îşi explică părerea vizavi de achitarea datoriilor către CET de Primărie

El recunoaşte totuşi că primarul a luat această măsură „pripit şi greu de pus în aplicare“ şi că locuitorii Bacăului s-au împărţit astfel în două tabere.

Şeful Prefecturii Bacău refuză să conteste hotărârea Consiliului Local (CL) prin care aproximativ 20.000 de băcăuani branşaţi la CET vor beneficia de plata integrală a facturilor şi achitarea datoriilor restante de către Primărie în această iarnă. Iniţiativa aparţine edilului-şef Romeo Stavarache şi decizia va putea fi aplicată doar familiilor al căror venit nu depăşeşte 1.318 lei pe fiecare membru.

Constantin Scripăţ, prefectul Bacăului, afirmă că nu sunt vicii de legalitate în adoptarea hotărârii votate în unanimitate de toţi consilierii locali şi, prin urmare, nu sunt motive să o conteste în instanţă.

Măsură discriminatorie

„Păcat că aceste măsuri se adresează doar abonaţilor CET. Trebuie trataţi la fel toţi băcăuanii, indiferent dacă au centrală proprie sau nu. E o tentă de discriminare pe care o face Primăria Bacău“, a declarat prefectul Scripăţ.

Deşi în urma consultării cu juriştii instituţiei pe care o conduce, prefectul a decis să nu conteste hotărârea adoptată de CL, el recunoaşte că măsura nu este tocmai una uşor de pus în aplicare. „E o măsură luată pripit. Nu e doar greu de pus în aplicare, dar este deja foarte târziu. Deja a venit frigul şi aceşti oameni nu au căldură în calorifere“, a adăugat prefectul. 

Băcăuanii, revoltaţi de iniţiativa consilierilor

Faptul că Primăria a decis să rupă din bugetul local 35.000.000 de lei nemulţumeşte băcăuanii care au centrală de apartament. „Din banii pe care eu i-am plătit lună de lună pentru taxe şi impozite locale, acum primarul achită facturile nesimţite ale datornicilor. Ce va zice pensionarul ăla care din pensia lui mică s-a dus la asociaţia de proprietari să achite factura la caldură?“, se întreabă Ioan Pogorcea (67 de ani) din Bacău.

Alţii sunt convinşi că odată cu achitarea facturilor în totalitate de către Primărie, calitatea serviciilor oferite de CET vor fi de proastă calitate şi reclamaţiile beneficiarilor nu vor fi luate în seamă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările