Bacău

articolul anterior articolul urmator

Bacău: Primăria a scos la vânzare 204 locuinţe ANL

1
27 Jul 2010 12:52:56
Autor: adevarul

Băcăuanii care doresc să cumpere locuinţele ANL în care stau cu chirie de cel puţin un an pot depune cereri la sediul Primăriei în vederea achiziţionării lor.

Edilii au scos la vânzare 204 de apartamente. „La sediul nostru au depus până în prezent dosare cu solicitări doar 150 de persoane. Reprezentanţii Primăriei lucrează la intabularea altor 295 de apartamente ANL, care vor fi scoase la vânzare cât de curând“, a spus Ionuţ Tomescu, purtător de cuvânt la Primăria Bacău.

407 de euro metru pătrat

În tot municipiul sunt 650 de persoane care stau cu chirie la Primărie, însă nu toţi chiriaşii au dreptul să cumpere un apartament sau o garsonieră. Mulţi dintre ei nu locuiesc de cel puţin 12 luni în astfel de blocuri şi nu au toate datoriile achitate la zi. Băcăuanii care au depus cereri sunt nerăbdători să se vadă cu locuinţele cumpărate. „E ieftin să stai în chirie. La un apartament cu două camere se plăteşte 90 de lei şi la o garsonieră 38 de lei. Cu toate acestea, eu m-am săturat să dau bani la primărie, vreau ca locuinţa să fie a mea cu acte“, ne-a zis Cristina Oprea, chiriaşă la un bloc ANL de pe strada Depoului.

Modalitatea de calculare a preţului locuinţelor nu a fost fixată încă. „Preţul s-a stabilit la 407 de euro metrul pătrat, din care se va scade valoarea gradului de uzură a blocului“, a precizat Tomescu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Marian Contea
27.09.2013, 21:06:01

NU e chiar ieftin sa stai cu chirie la ANL...si eu locuiesc pe strada Depoului, dar platesc 204 lei chirie pe apartament. Nu toate chiriile sunt la fel.

Modifică Setările