Bacău: Profesori ai Colegiului „Ghica“, judecați că au falsificat situația școlară a fiului lui Costel Cășuneanu (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

17 profesori ai Colegiului Economic „Ion Ghica" din Bacău au fost trimiși în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătorie, fiind acuzați că au încheiat situația școlară a lui Ionuț Cășuneanu, fiul omului de afaceri Costel Cășuneanu (n.r. regele asfaltului), în timp ce tânărul era plecat din țară.

ORA 16.45. Astăzi a avut loc primul termen al procesului în care sunt judecate cele 17 cadre didactice. „Au fost audiați inculpații și se continuă cercetarea judecătorească. Următorul termen va fi pe 18 aprilie, când vor fi audiați martorii din dosar", a declarat Laurențiu Păduraru, președintele Judecătoriei Bacău.

Ovidiu Relu Cojocaru, fostul director al Colegiului Economic, se consideră nevinovat și afirmă că toți colegii săi din școală nu-și mai susțin acum declarațiile în fața judecătorilor.

„Niciunul dintre profesori nu mă mai acuză acum, când suntem în faza de judecată. Nu pot să fac alte declarații, trebuie să mă lămuresc și eu despre ce este vorba. Abia a fost primul termen", a afirmat fostul director al colegiului băcăuan.

În cazul în care aceștia vor fi găsiți vinovați, riscă o pedeapsă cuprinsă între 6 luni și 5 ani.

Pe lângă aceștia mai este învinuit și Ovidiu Relu Cojocaru, fost director al școlii, fiind acuzat de instigare la fals intelectual. Întregul scandal a început în urma unui denunț anonim făcut către procurori  în care se reclama faptul că Ionuț Cășuneanu, transferat de la o școală din Germania la liceul din Bacău, deși a participat când și când la orele de curs, a încheiat cu brio clasa a XII-a la „Ghica".

În plus, tânărul și-a susținut unicul examen de echivalarea studiilor din Germania cu cele din România la o altă dată decât la cea stabilită de Ministerul Învățîmântului.

„Unicul examen de diferență pe care elevul trebuia să îl susțină, potrivit adresei MEC, respectiv la Limba și Literatura Română, a fost stabilit în ziua de 7 aprilie 2006, dată la care Ionuț Cășuneanu nu se afla în țară, așa cum rezultă din procesul verbal de consemnare a verificărilor privind intrările și ieșirile din țară", se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.  

„Am fost chemată de directorul școlii în biroul său și mi l-a prezentat pe Ionuț Cășuneanu, spunându-mi să-l evaluez deoarece face studii în străinătate și dorește să susțină Bacalaureatul în România sens  în care în semestrul al doilea a fost înscris în clasa a XII-a la Colegiul Economic(...) În discuția avută cu directorul după plecarea elevului acesta mi-a spus că vrea să-l ajute pe elev să-și definitiveze situația pe semestrul doi, deoarece tatăl elevului va finanța școala și va asfalta curtea școlii, lăsându-mă să înțeleg că și eu la rândul meu trebuie să ajut la încheierea situației școlare", a declarat în fața oamenilor legii Elena Moisă, profesor de Limba Germană.  

Vom reveni cu amănunte despre proces!

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite