Băcăuanii, ademeniţi cu delicatese în Centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii de produse tradiţionale de carmangerie îşi aşteaptă clienţii la standurile din faţa Casei de Cultură. Târgul „Mănâncă sănătos“ are ca scop promovarea mâncării tradiţionale autentice şi cultivarea obiceiului unei alimentaţii fără conservanţi.

Băcăuanii care au ajuns astăzi în piaţeta din faţa Casei de Cultură au fost ademeniţi de către producători din toată ţară cu şunculiţă afumată, muşchi ţigănesc, cârnaţi cu diferite arome şi brânzeturi care mai de care mai apetisante. Circa 20 de comercianţi au venit din Ardeal, Maramureş şi Bucovina pentru a participa la Târgul „Mănâncă sănătos“, organizat de muncipalitate cu scopul de a promova produsele tradiţionale româneşti şi pentru a le forma oamenilor un obicei de a mânca alimente fără conservanţi sau aditivi.


Pentru că marfa expusă în faţa standurilor miroase extrordinar, iar specialităţile culinare le-au lăsat celor prezenţi „gura apă“, producătorii s-au bucurat de vânzări bune de la prima oră a dimineţii. „Cred că am avut cel puţin o sută de clienţi astăzi. Unii vin doar să guste, dar alţii nu pot rezista tentaţiei de a cumpăra. Eu vând produse pe care le fac personal, după reţete pe care le-am învăţat de la bunici şi părinţi“, a spus Cosmin Silaghi, producător venit la Bacău din localitatea Lăpuşel, judeţul Maramureş.


Clienţii, la „furat“ reţete


Vânzătorii spun că toată marfa este ecologică deoarece provine de la animalele pe care le cresc la curte şi n-au adăugat în compoziţia acestora conservaţi. „Vrem să le arătăm oamenilor că mâncarea făcută după reţete româneşti tradiţionale este mult mai gustoasă decât cea din magazin“, a mai spus Cosmin Silaghi. De la târg nu lipsesc nici cozonacii, covrigeii, cornurile cu caşcaval sau turta dulce, precum nici diferite specialităţi din brânză.


„Eu am reţetele mele după care pregătesc brânza de burduf. Dacă nu e lăsată la dospit cum trebuie nu e bună, motiv pentru care nu o dată mi s-a întâmplat să vină oameni la stand doar să mă întrebe cum o prepar“, a detaliat Georgeta Căpăţână, din Rucăr Muscel.
De la standuri mai pot fi cumpărate până mâine seară oale pentru sarmale, blănuri şi obiecte de artizanat.

________________

Preţurile bunătăţilor
Cârnaţi ţărăneşti cu cimbru: 30 de lei kilogramul;
Cârnaţi ţărăneşti: 35 de lei kilogramul;
Costiţă de porc afumată: 25 de lei kilogramul;
Pateu de casă: 8 lei;
Conservă carne de porc: 13 lei;
Şunculiţă ardelenească: 35 de lei kilogramul;
Cozonaci: 7,5 lei kilogramul;
Tobă: 35 de lei kilogramul.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite