Bacău

Bacăul, paşi mari spre titlul de capitală verde...

2
4 Oct 2014 09:27:02
Lucian Serban

"Recuperarea, menţinerea, amenajarea şi punerea în valoare a spaţiilor verzi urbane reprezintă una dintre căile amenajării durabile a oraşelor. Aspectele cantitative şi calitative ale verdelui urban sunt considerate elemente cheie, prin beneficiile sociale şi ecologice care asigură creşterea calităţii vieţii în oraşe" (Baycan-Levent, 2002)

Institutul Naţional de Statistică Bucureşti ne confirmă marea minune a ecologiei urbane: după ce timp de 12 ani (2000-2011) suprafaţa spaţiilor verzi intravilane din municipiul Bacău a stagnat bicisnic la valoarea de 152 ha, iată că anul 2012 ne aduce o adevărată explozie de vitalitate: nu mai puţin de 376 ha, adică o creştere de aproape două ori şi jumătate a zestrei de verdeaţă. Cu această dinamică remarcabilă, eu propun să candidăm la titlul de capitală verde a României, pentru că putem detrona uşor oraşe precum Botoşani sau Oradea. Cum alte date oficiale mai recente nu avem (chiar dacă rapoartele privind starea mediului ar fi publicate în timp util, nu ne-ar fi de folos, deoarece acest indicator nu a mai intrat în atenţia strategilor), nu ne rămâne decât să aşteptăm confirmarea transgresiunii verdelui urban peste cei 38,80 kmp de intravilan şi în 2013-2014. Până atunci vă recomand să fiţi foarte atenţi: există şanse mari să vă rătăciţi prin noile amenajări peisagistice sau să vedeţi pereţi verzi în faţa ochilor…

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

George Dumitrescu
4.10.2014, 10:47:18

Unde sunt aceste suprafețe, poate doar pe la periferia orașului, in zonele pt noile elite locale ? Vizitați parcul vechi de la umbreluțe, sa vedeți cat e de neîntreținut! Pădurea din apropierea Bacăului a fost ocupată de case, iar parcuri noi ioc! Scrieți după ce va documentați pe teren nu ce spun statisticile umflate a le lui Stavarache! Sau cine știe poate articolul e comadat de oamenii lui?!

Lucian Serban
5.10.2014, 10:46:27

Domnule Dumitrescu, cred că articolul a fost destul de ironic pentru a demonstra inepţiile statistice...

Modifică Setările