Ce a păţit o pensionară miloasă care a vrut să-i răsplătească cu 400 de lei pe doi ofiţeri de Poliţie corecţi şi amabili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Transport de usturoi confiscat de poliţişti

O pensionară din judeţul Bacău, administrator al unui magazin sătesc, s-a ales cu o condamnare penală după ce a încercat să-i răsplătească pe poliţiştii care au amendat-o.

Lucica Avram, o pensionară în vârstă de 65 de ani, din judeţul Bacău, a fost condamnată la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare şi obligată să respecte un program strict de supraveghere timp de doi ani, fiind acuzată de dare de mită. În plus, femeia a fost obligată să efectueze şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Condamnarea pesionarei pentru fapte de corupţie a survenit unui control pe care doi ofiţeri de poliţie l-au efectuat la magazinul pe care familia Avram îl deţine în satul Ungureni din judeţul Bacău. Aflaţi într-un control tematic dispus de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului  Bacău pe linia aprovizionării şi comercializării produselor accizabile în mediul rural, cei doi poliţişti au identificat o serie de nereguli ce tineau de documentele de provenienţă ale mărfurilor puse la vânzare, astfel că au decis aplicarea unei sanctiuni contravenţionale în cuantum de 2.000 lei. 

În timp ce poliţiştii se ocupau de redactarea procesului verbal, pensionara, fără a spune ofiţerilor, a luat din geanta personală o sumă de bani (400 de lei) şi a strecurat-o în geanta aflată pe o ladă frigorifică,ce aparţinea poliţistei, fără a fi văzută de careva.

A vrut să răsplătească amabilitatea şi corectitudinea poliţiştilor

Pensionara şi-a însuşit amenda, semnând procesul verbal. Seara, când poliţista a ajuns acasă şi a constatat suma de bani, şi-a anunţat superiorii şi a formulat denunţ. Având tehnică de supraveghere asupra sa, poliţista a revenit câteva zile mai târziu în satuşl Ungureni procurorii care au declanşat ancheta încercând să proveninenţa banilor. Fără a şti că sunt monitorizaţi, soţii Avram au stat din nou de vorbă cu poliţiştii. Bărbatul a invocat că nu ştia de gestul soţiei, în timp ce aceasta din urmă a recunoscut că ea a fost cea care a pus banii în geanta poliţistei. Femeia a susţinut, în faţa anchetatorilor că a considerat să poate face acest gest urmare a comportării deosebit de corectă, amabilă pe care au avut-o cei doi inspectori în controlul pe care l-au efectuat.

”Inculpata a recunoscut că a dat aceşti bani din plăcere, pentru felul cum a decurs acest control. Şi soţul inculpatei a declarat faptul că soţia i-ar fi spus că «cei doi erau simpatici, semănau cu copiii noştri, s-au comportat foarte frumos cu noi». Chiar dacă nu au fost înmânaţi banii cu scopul de nu li se încheia procesul-verbal de contravenţie, pentru  a determina efectuarea vreunui act contrar atribuţiilor de serviciu, infracţiunea de ”dare de mită”, în cauza pendinte, întruneşte elementele constitutive  întrucât banii au fost înmânaţi ”în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu”, iar cei inspectori aveau calitatea de ofiţeri de poliţie, fiind funcţionari publici”, au invocat judecătorii Tribunalului Bacău, care au dispus condamnarea pensionare.

Atât inculpata, cât şi procurorii au contestat hotărârea de condamnare, dosarul fiind înaintat spre judecarea căii de atac Curţii de apel Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite