Bacău

articolul anterior articolul urmator

Cod galben de inundaţii, joi, pe râurile din Moldova. Sunt vizate mai ales judeţele Bacău, Suceava şi Neamţ

0
16 Jul 2020 14:49:44
Autor: Costel Crangan
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă pe mai multe râuri din nord-estul ţării.

Ploile anunţate în cursul zilei de joi vor provoca probleme pe cursurile de apă din Moldova. Conform prognozei emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA),  până la ora 20,00, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile din bazinele hidrografice: Bistriţa - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Straja - amonte S.H. Frunzeni şi Tazlău - bazin amonte S.H. Scorţeni (judeţele Neamţ şi Bacău).

Hidrologii precizează că fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Nechit, Iapa şi Tazlău - bazin superior.

Avertizarea a fost transmisă către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica SA, Administraţia Bazinală de Apă Siret şi Sistemele de Gospodărire a Apelor Neamţ şi Bacău.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările