FOTO În Bacău se înfiinţează Forul Civic de Cultură şi Educaţie. Cine sunt membrii şi ce urmăreşte noul organism al societăţii civile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Bacău se înfiinţează Forul Civic de Educaţie şi Cultură FOTO Mircea Merticariu
În Bacău se înfiinţează Forul Civic de Educaţie şi Cultură FOTO Mircea Merticariu

Sâmbătă, 22 februarie, la propunerea preşedintelui Fundaţiei Culturale „Georgeta şi Mircea Cancicov“, Victor Munteanu, a avut loc întâlnirea grupului de iniţiativă a Forului Civic de Cultură şi Educaţie, organism care doreşte să fie reprezentativ la nivel judeţean, din care fac parte profesori universitari, scriitori, specialişti în patrimoniu sau jurnalişti.

Întâlnirea grupului de iniţiativă a Forului Civic de Cultură şi Educaţie a avut loc, sâmbătă, de la ora 10.00,  la sediul Uniunii Armenilor din România, Filiala Bacău, de pe strada Oituz 54. Au venit la invitaţia preşedintelui Fundaţiei Cancicov, profesorii universitari Vasile Puiu, Ion Deju, Neculai Lupu, Ioan Dănilă, scriitorii Ion Lupu, Ioan Stoica, artistul Gheorghe Gozar ş.a. După ce Victor Munteanu a făcut, timp de mai bine de o oră, prezentarea a ceea ce va fi Forul Civic de Cultură şi Educaţie, au urmat numirile pentru ocuparea provizorie a funcţiilor de conducere ale noului organism creat. Preşedintele interimar al Forului Civic de Cultură şi Educaţie a fost desemnat profesorul Vasile Puiu, în funcţia de vicepreşedinţi au fost numiţi Ion Deju, Ion Lupu şi Gheorghe Gozar. Funcţia de secretar a fost atribuită scriitorului specializat şi în domeniul juridic, Ioan  Stoica.

Forul Civic de Cultură şi Educaţie urmează să încheie protocoale cu toate instituţiile care, prin activitatea lor, au tangenţă cu educaţia şi cultura. Mai mult, se va încerca obţinerea unui imobil, aflat pe domeniul public, administrat de Primăria Bacău, în care membrii acestuia să-şi desfăşoare activitatea. Cât de curând urmează să fie înfiinţat şi Clubul Scriitorilor şi Artiştilor Băcăuani. Victor Munteanu, preşedintele Fundaţiei Cancicov doreşte ca Forul să aibă un rol consultativ în majoritatea problemelor din domeniul cultural, finanţate din bani publici. Este vorba de organizarea Zilelor Bacăului, a Zilei Internaţionale a Copilului, dar şi atunci când se acordă titlul de cetăţean de onoare, când sunt finanţate proiecte culturale şi educative de la bugetul local, cărţi, distincţii, ş.a. Curând urmează să fie făcută înregistrare Forului Civic de Cultură şi Educaţie, care ar putea deveni unul reprezentativ la nivelul judeţului Bacău, prin calitatea membrilor şi acţiunile desfăşurate.

 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite