Bacău

articolul anterior articolul urmator

Cum a reuşit o româncă să obţină permis de conducere nou, deşi avea carnetul suspendat. Şmecheria făcută la Direcţia de Permise

1
17 Jun 2019 14:05:26
Autor: Simona Voicu

O femeie din judeţul Bacău stabilită în Marea Britanie a fost condamnată pentru fals în declaraţii, după ce a păcălit autorităţile române să-i elibereze un permis de conducere în mod nelegal.

Tânăra, în vârstă de 28 de ani, mama a doi copii, este deţinătoare a permisului de conducere categoria B, din anul 2015.

Un an mai târziu s-a stabilit în Anglia, astfel că a solicitat autorităţilor engleze să-i elibereze un permis de conducere englezesc. În 2016, după ce a fost depistată de poliţiştii englezi conducând un autoturism fără a deţine asigurare auto, femeia a fost sancţionată cu suspendarea dreptului de a conduce. 

Nu a ţinut cont de sancţiune, astfel că în 2017 a fost depistată de un alt echipaj de poliţie din Anglia conducând, deşi avea dreptul de conducere suspendat. 

Tânăra din Bacău a revenit în România şi a solicitat Direcţiei de Permise, de pe lângă Prefectura Bacău, eliberarea unui nou permis de conducere, invocând că şi l-a pierdut pe cel eliberat în anul 2015. În baza declaraţiei pe proprie răspundere, funcţionarii au emis un nou permis de conducere. Ulterior, după ce documentul a fost introduse în sistemul internaţional de date, angajaţii de la permise au constat că femeia avea permisul suspendat de autorităţile engleze şi trebuia să susţină un nou examen pentru a-l redobândi. Funcţionarii de la Permise au sesizat Poliţia, care a declanşat ancheta în acest caz.

Tânăra şi-a recunoscut faptele, solicitând să fie judecată prin procedura simplificată. Judecătoria Bacău a dispus condamnarea femeii la plata unei amenzi penale de 2.000 de lei, transformate în 100 de zile de închisoare, în caz de neplată, şi desfiinţarea celui de-al doilea permis dobândit în mod nelegal.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Aurelu Flogea
17.06.2019, 14:36:29

Cati "jmekeri" au permis de conducere eliberate "la schimb" in Irlanda, Spania, UK sau Italia fara sa fi posedat vreodata unul romanesc? Te duci frumos la consulat, ceri hartie cum ca ai permis si ungi cum trebuie si hopa, ai permis strainez. Plus, cati "jmekeri" circula cu masini inmatriculate in UK, Spania sau Italia, dar care nu mai au asigurare sau verificarea la zi?! Pe astia cu numere de UK ii poti verifica imediat, pe ask gov uk, sau ask mid pt asigurare.

+2 (4 voturi)