Bacău

articolul anterior articolul urmator

Din iadul bucătarilor, în iadul criminalilor: „Drogurile mi-au distrus viaţa“. Câştigătorul unui show culinar, condamnat pentru o crimă odioasă

6
11 Mar 2019 14:47:48
Autor: Simona Voicu
Octavian Oprea (centru), după câştigarea marelui premiu la Hell's Kichen, alături de juraţi Foto Antena1
Octavian Oprea (centru), după câştigarea marelui premiu la Hell's Kichen, alături de juraţi Foto Antena1

Octavian Oprea (30 de ani), câştigătorul primei ediţii a show-ului culinar ”Iadul Bucătarilor”, a fost condamnat definitiv pentru o crimă comisă în urmă cu un an, în timp ce se afla sub influenţa drogurilor.

Cunoscut opiniei publice ca Tavi Oprea, câştigătorul primei ediţii a show-ului culinar Hell's kitchen (Iadul Bucătarilor n.r.), difuzat de postul Antena 1 în 2014, a fost condamnat de Tribunalul Bacău la zece ani şi patru luni închisoare pentru omor şi consum ilicit de droguri. Decizia instanţei este definitivă şi vine la un an după comiterea faptei.

Pe 9 martie 2018, o pensionară de pe strada Aleea Crinilor din Oneşti a fost ucisă de Tavi Oprea în scara blocului. Bătrâna în vârstă de 77 de ani, soţia unui fost poliţist, ieşise să ducă gunoiul când l-a observat pe tânărul care avea un comportament bizar şi l-a întrebat ce caută acolo. Oprea s-a năpustit asupra ei, i-a răsucit mâinile la spate şi a lovit-o cu o violenţă ieşită din comun. După agresiune, a adormit lângă victima aflată în agonie.

Ancheta procurorilor a scos la iveală detalii terifiante. Octavian Oprea se afla sub influenţa drogurilor (ecstasy), iar crima a comis-o în timp ce familia sa se pregătea de înmormântara bunicii sale.

Tânărul venise la Oneşti, din Constanţa, împreună cu tatăl său pentru a participa la înmormântarea bunicii. La priveghi, rudele au observat că are un comportament agresiv (lovise un cerşetor), astfel că tatăl a decis să îl ducă acasă. Încuiat în apartament, Octavian Oprea a fugit din casă sărind pe geam. A relatat anchetatorilor că a hoinărit pe străzi deoarece se simţea urmărit de demoni.

Mărturia chefului-criminal

Oprea a declarat procurorilor că a achiziţionat mai multe pastile de Ecstasy de la o persoană din Constanţa. Se afla acolo pentru a semna un contract de muncă, urmând a lucra pe un iaht de croazieră. Nu a reuşit să se mai întâlnescă cu acea persoană întrucât a fost sunat de tatăl său care l-a anunţat că bunica a decedat.

”M-am întâlnit cu o persoană care locuia vizavi de Hotel Zodiac din Constanţa şi am achiziţionat de la aceasta vreo 7 pastile de ecstasy la preţul de 50 lei pastila, după care am plecat cu autoturismul care era proprietatea mea către Ploieşti. Aici m-am întâlnit cu tatăl meu şi împreună ne-am deplasat către Oneşti. În următoarea perioadă, de aproximativ 2 zile. am consumat pastilelele de ecstasy şi am mai rămas doar cu un fragment. Îmi aduc aminte că m-am plimbat prin oraş, am fost la poalele unui deal şi am stat acolo având senzaţia că sunt urmărit de demoni şi că cineva ar vrea să mă omoare. Îmi aduc aminte că am intrat într-o scară de bloc, spre seară, cu intenţia de a mă odihni, iar apoi îmi aduc aminte că am fost trezit de către organele de poliţie, era foarte mare gălăgie, şi ca un flash în momentul în care am fost ridicat am observat probabil o persoană care era pe jos. Am fost întrebat de un poliţist: «Ce-ai făcut, inconştientule», după care am fost dus la secţia de poliţie”, a declarat Octavian Oprea achetatorilor.Şi-a recunoscut faptele, punându-le pe seama consumului de droguri. De altfel, în ultimul cuvânt avut în faţa completului de judecată tânărul a afirmat că ”drogurile i-au distrus viaţa”.

Avocatul său a solicitat instanţei să ţină cont de circumstanţele personale ale tânărului. ”Provine dintr-o familie dezorganizată, părinţii fiind divorţaţi, inculpatul a participat la un concurs, a câştigat ceva bani (80.000 de euro n.r.), a lucrat pe un vas de lux, a intrat în patima drogurilor, iar înainte de a săvârşi fapta de omor, a consumat 6 pastile şi jumătate, îi murise bunica la care ţinea foarte mult, fapta de omor a fost fără nici un scop, nici un moment nu şi-a adus aminte nimic”, a invocat avocatul lui Oprea în sala de judecată.

Pe lângă pedeapsa de 10 ani şi 4 luni închisoare Oprea a fost obligat să achite familiei victimei 105.000 lei cu titlul de daune morale şi materiale.

Din restaurantele de lux, în închisoare

Până în 2014, Octavian Oprea a lucrat ca chef în restaurante de lux din Dubai şi pe vase de croazieră. De-a lungul anilor a gătit pentru vedete precum Mel Gibson, Katy Perry, Jessie J, Jean-Claude Van Damme, Lionel Richie, Robin Williams s.a. Deşi i se prevestea un viitor strălucit în domeniul gastronomiei, viaţa s-a a luat o cu totul altă turnură, după câştigarea marelui premiu de 80.000 de euro, devenind dependent de droguri. În interviul acordat ”Adevărul”, după câştigarea marelui premiu la Hell's kitchen, Oprea afirma că va folosi banii câştigaţi pentru a investi în el. Susţinea că va urma un master pentru a-şi aprofunda cunoştinţele gastronomice.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Adrian Foangă
11.03.2019, 15:48:28

Deci, faptul ca a castihat 80.000 de euro reprezinta "circumstanta atenuanta". Mama lor de nemernici!

+2 (2 voturi)
Serbanescu Serbanila
11.03.2019, 16:53:53

Se numesc "avocati de mila si pomana"!

POLITICALLY INCORRECT
11.03.2019, 16:45:05

omul e dus cu capul,sa nu mai dea vina pe pastile... e doar un jeg...

+1 (1 vot)
vasiliev
11.03.2019, 18:01:33

10 ani trebuia sa ia doar pentru consum de droguri

-1 (1 vot)
🖕
11.03.2019, 21:20:34

A gătit pe dracu pentru vedetele acelea! Bucătar de vapor.

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările