Bacău

articolul anterior articolul urmator

Distracţia în oraş s-a mutat la TV

0
29 Mar 2010 11:48:54
Autor: adevarul
Pensionarii joacă table sau şah în parcuri
Pensionarii joacă table sau şah în parcuri

Băcăuanii se plâng că nu au unde se relaxa, deoarece terasele localurilor sunt închise. Tinerii spun că nici măcar la grătar nu au unde merge şi sunt nevoiţi să stea la televizor. Vârstnicii îşi omoară timpul la o partidă de şah.

Cei care vor să-şi petreacă timpul liber în afara casei au constatat că nu prea au ce face. Numărul teraselor din oraş pot fi numărate pe degetele unei mâini, iar aleile din parcuri sunt neîncăpătoare pentru o promenadă liniştită.

O variantă ar fi grătarele în spaţiile special amenajate, gen Insula de Agrement sau Parcul Gherăieşti, dar aici micii ar sfârâi din metru în metru. Grătarele din fontă pe care Primăria le-a pus la dispoziţie în interiorul Insulei au fost grupate în doar două locuri, cu scopul de a micşora numărul amatorilor de friptură pe malul Bistriţei. „Nu înţeleg de ce primăria a făcut aşa ceva. Nu mai poţi merge la grătar pentru că nu mai ai linişte şi intimitate dacă te calci în picioare cu alţii“, a declarat Petrică Sofronie, agent de asigurări.

Campionat de şah şi table

În ceea ce priveşte calitatea teraselor din oraş, băcăuanii strâmbă din nas. „Voiam să ne plimbăm puţin şi apoi să servim o cafea la o terasă, dar până acum nu am găsit niciuna care să ne placă“, a spus Traian Toma, student.

Patronii localurilor susţin că motivul pentru care întârzie să deschidă terasele este vremea capricioasă. „De când s-a mai încălzit am fost nevoit să scot terasa şi câteva zile am avut clienţi, dar mai apoi nu a mai venit nimeni pentru că s-a înnourat din nou şi nimeni nu vrea să stea afară când poate începe să plouă în orice moment“, ne-a spus George Pătraşcu, patronul unui local din zona centrală.

Cei care se plimbă prin Parcul Cancicov se pot alege cu o partidă de şah sau table. Parcul este plin de măsuţe unde pensionarii organizează adevărate campionate locale. „Jucăm pe 1 leu linia, sau 5 lei marţul şi 10 lei partida de şah“, ne-a spus Ioan Toader, pensionar.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările