Bacău

articolul anterior articolul urmator

Femeia care a murit după ce s-a vaccinat anti-Covid nu a decedat din cauza administrării vaccinului. Explicaţia autorităţilor

7
23 Jan 2021 21:12:05
Autor: News.ro

DSP Bacău a transmis, sâmbătă seară, că pacienta care a murit la câteva ore după ce a fost vaccinată împotriva coronavirus s-a prezentat la UPU cu tulburare majoră de ritm cardiac, în contextul multiplelor comorbidităţi, şi nu a reacţionat manevrelor de resuscitare. Având în vedere toate datele cazului, DSP Bacău precizează că nu se susţine decesul ca fiind o reacţie adversă postvaccinală.

DSP Bacău a transmis, sâmbătă seară, că femeia de 73 de ani s-a vaccinat la Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, in data de 22.01.2021, conform programării efectuate în platforma informatică.
 
”La nivelul centrului de vaccinare au fost respectate procedurile de lucru şi protocoalele specific. În cadrul procedurii de triaj au fost măsurate constantele (tensiunea arterială, frecventa cardiacă, SpO2), care se încadrau în limite normale. După vaccinarea împotriva COVID-19, persoana a fost îndrumată în punctul de supraveghere postvaccinare, unde a fost supravegheată  de către medicul coordonator al Centrului de vaccinare timp de 15 minute. Nu a prezentat nicio reacţie postvaccinală şi a urmat circuitul de ieşire”, a mai precizat DSP BAcău.
 
De asemenea, instituţia menţionează că nu au fost înregistrate deficiente în ceea ce priveşte asigurarea calităţii, siguranţei şi trasabilităţii vaccinurilor în toate etapele de gestionare a acestora, cu respectarea lanţului de frig specific.
 
”Menţionăm că pacienta se afla în evidenţele medicului de familie cu multiple comorbidităţi de natură cardiacă, neurologică şi diabet zaharat. Conform informaţiilor deţinute la nivelul UPU-SJU Bacau, pacienta s-a prezentat cu simptomatologie care a impus acordarea asistenţei medicale de urgenţă în contextul multiplelor comorbiditati existente. La examenul clinic şi paraclinic efectuat în cadrul Unităţii de Primiri Urgente-SJU Bacău, pacienta a fost diagnosticată cu tulburare majora de ritm cardiac care nu a răspuns la manevrele de resuscitare şi care a determinat decesul”, a mai transmis DSP Bacău.
 
Instituţia precizează că, ţinând cont de antecedentele patologice, evoluţia pe perioada observării postvaccinale, respectiv datele clinice şi paraclinice înregistrate în UPU-SJU Bacau, ”nu se susţine  decesul ca fiind o reacţie adversă postvaccinală indezirabilă.”.
 
”Astfel, nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, evenimentul coincident este definit ca  «evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia»”, a mai transmis DSP Bacău.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Matei Basarab
23.01.2021, 21:16:35

Daca nu-si facea injectia aia , traia si acum.

-5 (19 voturi)
defu gabi
23.01.2021, 21:24:43

Fara autopsie nu se poate nici confirma nici infirma... Se poate banui, in mod indreptatit. Atat timp cat se evita autopsiile si semnatura/responsabilitatea legistilor privind cauzele reale ale decesului traim o mascarada macabra...

-5 (11 voturi)
Edmond Wolf
23.01.2021, 21:29:35

Ce naiba, domne?! Vaccinu e sigur, e sănătos, e bun la orice. Cum să aibă probleme de la vaccin? Autoritățile române niciodată nu minte. Eu am încredere în guvern, în președinte și în parlament. Ei toți militează și acționează pentru binele nostru, al tuturor. Insinuezi că ar face jocul marilor companii farmaceutice și că ar avea curaj să ne mințască? Niciodată nu s-ar preta politicienii și guvernanții noștri la așa ceva. Sunt toți deasupra oricărei bănuieli și devotați trup și suflet țării și poporului care i-a ales. Femeia a murit de moarte bună. Dacă stătea acasă avea noroc și murea în patul ei și cu lumânare la cap. Vaccinul e estraordinar de bun și de fenomenal.

-6 (16 voturi)
Fil Bert
23.01.2021, 21:56:08

🚨🚑🚨

+3 (5 voturi)
Titus Livius Titus Livius
24.01.2021, 01:02:05

Si se mai intreaba de ce nu crede lumea in ce spun autoritatile si cred in alte teoriii....... de ce se foloseste acesta dubla masura ? Pai daca femeia era depistata pozitiv la coronavirus si murea asa cum am vazut din cauza morbiditatilor grave era trecuta pe lista mortilor de COVID , se facea mare tevatura si urla presa despre inca un mort de covid. Comorbiditatile nu mai contau....... Dar cand este vorba despre vaccin..... comorbiditatile sunt folosite ca scuza !!

-1 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările