Bacău

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Eroii neamului din Primul Război Mondial, comemoraţi la Cireşoaia

0
13 Sep 2017 09:53:14
Autor: Borcea Stefan
Comemorare la Cireşoaia
Comemorare la Cireşoaia

Marţi, 12 septembrie, a avut loc un ceremonial religios şi militar în cinstea celor 2000 de ostaşi ai Regimentului 15 Infanterie care au murit în 1917, în luptele de pe Dealul Cireşoaia.


La eveniment au participat Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, împreună cu un sobor de aproximativ 40 de preoţi şi diaconi.

Au fost instalate corturi militare de la Iaşi şi Bacău şi logistica necesară organizării acestei manifestări de comemorare a eroilor neamului căzuţi acum 100 de ani pe aceste locuri

"Acum 100 de ani, ostaşii Regimentului 15 Infanterie luptau în bătălia de la Oituz, una dintre cele trei mari lupte victorioase, alături de Mărăşti şi Mărăşeşti, ale Armatei române în vara lui 1917. Pierderile regimentului au fost grele, sute de luptători, ofiţeri, subofiţeri şi soldaţi, căzând la datorie pe Valea Trotuşului, pe dealurile Cireşoaia, Măgura şi Coşna. Tradiţiile de luptă ale Regimentului 15 Infanterie sunt continuate astăzi, cu mândrie şi respect, de militarii Brigăzii 15 Mecanizată “Podu Înalt”.", se arată într-un comunicat al Brigăzii 15.

Festivitatea a făcut parte din programul manifestărilor organizate cu prilejul Centenarului Primului Război Mondial.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările