Bacău

articolul anterior articolul urmator

Generalul Radu Theodoru, autorul lucrării „România, românii şi comunismul“: „Dacă nu avem dreptul la opinie, suntem sclavi nenorociţi“

0
20 Aug 2015 20:09:01
Autor: Mircea Merticariu
Lansarea cărţii România, românii şi comunismul a generalului aviator Radu Theodoru, la Bacău FOTO Mircea Merticariu
Lansarea cărţii România, românii şi comunismul a generalului aviator Radu Theodoru, la Bacău FOTO Mircea Merticariu

Scriitorul Radu Theodoru (92 de ani) şi-a lansat joi, la Pensiunea Studio din Bacău, cartea „România, românii şi comunismul“-un răspuns documentat la o provocare antiromânească- cu referire la raportul lui Vladimir Tismăneanu. La evenimentul organizat de „Asociaţia Culturală Cealaltă Românie“ au participat oameni de cultură băcăuani, editorul Viorel Cucu, foşti militari, profesorul basarabean Vasile Şoimaru dar şi o delegaţie din Mirosloveşti.

Cunoscutul scriitor român Radu Theodoru, pilot în Aviaţia Militară Română la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, apoi, persecutat de regimul comunist, a conferenţiat joi, 20 august, de la ora 11, la Pensiunea Studio din Bacău, despre începuturile comunismului în România. Evenimentul, organizat de Asociaţia Culturală „Cealaltă Românie“ şi Editura Vicovia, a încercat să desluşească începuturile perioadei întunecate, când ţara a fost ocupată, după Război, de tancurile Uniunii Sovietice. Cine sunt cei instalaţi în vârful partidului şi în poziţiile cheie, care au determinat uciderea a sute de mii de români? Cine sunt persoanele, trimise de puterea bolşevică, pentru a aduce omul nou şi pentru lichidarea intelectualităţii, a clasei politice democratice şi a preoţimii? Alogenii!- a spus Radu Theodoru evitând să denumească  etniile, care au schimbat la faţă ţara, după Război. Dealtfel, scriitorul român, autor a peste 70 de volume mai remarcă, ironic: „Mi s-au pus atâtea etichete. Nu ştiu unde mai încap“.


Radu Theodoru s-a simţit dator să desmintă, cu argumente, acuzaţiile de antisemitism şi xenofobie, voalate sau directe, care i-au fost aduse în cursul timpului. „Am prieteni evrei, am apreciat întodeauna calităţile umanismului lor“. Întrebările din timpul conferinţei au făcut referire şi la noua lege 217/2015, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, realizată după îndrumarea Institutului Ellie Wiesel (aflat în subordinea Guvernului României“. „Nu am să comentez, în niciun fel această lege. Ştiţi, unde e lege, nu-i tocmeală. Vreau să ajung acasă (n.r. cu bine)“, a spus generalul Theodoru, vădit îngrijorat de posibilele consecinţe ale aplicării acestei legi. Mai mult, el crede că istoricii români sunt timoraţi, după şcoala făcută în ultima jumătate de secol de comunism, dar şi după anii tulburii ai democraţiei postdecembriste. „Istoricii români se feresc, le este teamă să abordeze, pe baza documentelor, perioada crimelor făcute împotriva poporului român. Dacă nu avem dreptul să gândim liber, dacă nu avem dreptul la opinie, atunci suntem sclavi nenoriciţi“, a mai spus Radu Theodoru. Referitor la Larry Watts, care a scris monumentalele volume dedicate istoriei recente a României, „Fereşte-mă, Doamne, de prieteni - Războiul clandestin al blocului sovietic cu România“ şi „Cei dintâi vor fi cei din urmă. România şi sfârşitul Războiului Rece“, generalul român crede că acesta ar trebui să primească cele mai înalte distincţii din partea statului român: „Larry Watts merită decorat pentru aducerea la lumină a documentelor istoriei. El este un agent acoperit al SUA, dar care merită apreciat pentru efortul impresionant de a scrie istoria adevărată a ţării noastre“, a mai spus Radu Theodoru.


Editorul Viorel Cucu, preşedintele Asociaţiei Culturale „Cealaltă Românie“ consideră că lucrarea „România, românii şi comunismul“ este una de referinţă, în tratarea perioadei bolşevice din anii 1944-1954, bazată pe documente şi metode istorice. Mai mult, la fel ca şi Radu Theodoru, a făcut referire la nevoia de a fi publicate şi cărţile care vorbesc despre Holocaustul făcut împotriva evreilor. „Sunt perioade tulburătoare, care trebuie cunoscute de public, prin intermediul lucrărilor din epocă. Voi publica cartea „Pogromul de la Iaşi“, scrisă de jurnalistul evreu băcăuan Marius Mircu, fratele academicianului Solomon Marcus“, a spus Viorel Cucu, organizatorul evenimentului.

Conferenţiarul universitar Vasile Şoimaru (foto sus), din Chişinău, a venit special în Bacău să-l reîntâlnească pe generalul Radu Theodoru. Autor al mai multor lucrări, pe teme naţionale, (Românii din jurul României, Cotul Donului 1942, ş.a.) a făcut referire la situaţia iscată de legea 217/2015 dar şi la momentul când l-a cunoscut pe Radu Theodoru. Omul de cultură basarabean şi-a exprimat îngrijorarea asupra interdicţiilor impuse în noile acte normative din România dar şi faţă de piederea fiinţei naţionale, la noi şi peste Prut. „S-a găsit acest minunat autor, să să scrie acestă carte minunată. Luaţi-o acum, că mai încolo nu o veţi mai găsi. Dacă m-aţi fi întrebat de legea asta proastă (217/2015), i-aş strânge mâna lui Crin Antonescu şi i-aş spune: mulţumesc penru această uriaşă provocare. Abia acum românii trebuie să gândească. Ce-i cu neamul ăsta? Nu avem voie să folosim documente de arhivă, nu avem voie la istoria noastră. Sunt unionist din 1989, am fost deputat în primul parlament al Republicii Moldova. La noi a fost scoasă cartea „Cireşe pentru Mareşal“ (Ed. Vicovia, Ioan Iachim). Noi scriem, publicăm, acum să venim aici să ne bage în puşcărie? E atât de antiromânească legea asta! Crin a vrut să facă o crimă, dar, uite, a făcut un bine“, a spus profesorul basarabean Vasile Şoimaru.


„România, românii şi comunismul“-Un răspuns documentat la o provocare antiromânească“


Cartea scoasă în Bacău este una dintr-un şir impresionant de lucrări care tratează perioada instalării comunismului în România. În peste 400 de pagini sunt abordate, în manieră proprie, următoarele teme: mereu sânge românesc stavilă bolşevismului, perioada interbelică, al Doilea Război Mondial, teroarea iudeo-maghiară-kominternistă, etnocidul şi holocaustul culturii naţionale, naţional comunismul, schiţă de portret ş.a.m.d. „Comunismul a fost respins de poporul român. Primul stat atacat de Uniunea Sovietică, de Lenin, care ne iubea mult, a fost România. După Războiul al Doilea, comunismul a fost impus prin elementele alogene“, a mai spus Radu Theodoru.


România, românii şi comunismul:


„Nu se pot face aici pomelnice ale organigramelor diferitelor instituţii ale statului. Pentru informarea cititorului, câteva exemple la Ministerul de Externe care direcţiona şi dirija politica externă a României: directorii în majoritate de 99% evrei: un Burăh Lazarovich zis N. Lăzărescu, apoi însărcinat de afaceri al României la Paris, pseudonimele Mircea Bălănescu, Bazil Şerban, Clara Ardeleanu; Ermin Weinberg zis Erwin Voiculescu, şef al Departamentului pentru paşapoarte (punct cheie pentru sionişti); Emmerick Stoffel, evreu ungur, ambasador în Elveţia, Saul Brukner zis Silviu Brucan, ambasador la Washington, Hersh Feiner zis Harry Făinaru, şef delegaţie în S.U.A.; Ida Szilagy, ochiul ministeresc la ambasada din Londra, jurisconsultul ministerului, un Zeider, alt pomelnic de pseudonime: Elena Păsculescu, Ana Toma şefa cabinet a ministresei, căsătorită cu călăul şef al României, omul forte al N.K.V.D.-ului, şeful securităţii, evreul transnistrean Bodnarenco Pantelei-Pantiuşa, Petre Iosif, ambasador la Roma. Şi restul până la cei 120 de evrei ai comandoului care a ocupat Ministerul de Externe“ (p 249-250).


„Aşa-zisa Mare Revoluţie Bolşevică din Rusia a fost opera finanţei iudeo-americane, pusă în lucrare prin
comandouri evreieşti instruite în Statele Unite. Impunerea, organizarea, conducerea bolşevismului în Rusia s-au săvârşit prin aceleaşi comandouri, care preluând puterea au instaurat Teroarea Roşie, vizând: distrugerea ortodoxiei de tip pravoslavnic; distrugerea proprietăţii funciare generatoare de naţionalism; mondializarea sistemului. Marea finanţă evreiască din Statele Unite a finanţat industrializarea Uniunii Sovietice de tip iudeo-bolşevic, dublând finanţarea cu contingente de specialişti care au edificat megauzinele industriei grele, de război, energetice, constructoare de maşini“ (p390).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările