Bacău

articolul anterior articolul urmator

Jandarmii băcăuani au donat sânge

0
29 Mar 2010 12:19:28
Autor: adevarul
Acțiunea jandarmilor de donare de sânge va continua și mâine, 30 martie.
Acțiunea jandarmilor de donare de sânge va continua și mâine, 30 martie.

În Săptămâna Patimilor, jandarmii de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău salveză vieți, donând sânge. Timp de două zile, circa 80 de militari vor trece pragul Centrului de Transfuzie Sanguină Bacău.

"Pentru noi a devenit deja o tradiție ca în Săptămâna Mare a Paștelui să venim aici pentru a face un astfel de gest. Întâmplător, unii dintre noi știm ce înseamnă să ai nevoie de sânge și să nu primești. Este al șaselea an în care donăm sânge înainte de Paște", ne-a declarat Marius Țăranu, purtător de cuvânt GMJ Bacău.

Pentru câteva ceasuri, militarii și-au abandonat activitățile curente și au îmbrăcat haina donatorului de sânge. "Știm că gestul mărunt pe care noi îl facem astăzi salvează viața multor persoane aflate în suferință. Sunt mulți bolnavi care nu pot intra în sala de operație pentru că nu este sânge", spune jandarmul Gheorghiță Bocancea.

Gestul militarilor nu a putut decât să-i bucure pe angajații centrului care așteaptă ca și alți băcăuani să le urmeze exemplul. "Dânșii vin la noi de vreo șase ani și ne sunt de un real ajutor. Nevoie de sânge este tot timpul. Dacă nu în Bacău, în alte spitale din țară. Sunt multe accidente rutiere, iar răniți nu au timp să aștepte. Viața lor depinde de sângele donat de semeni", ne-a spus Silvia Ciurea, director interimar Centrul de Transfuzie Sanguină Bacău.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările