Bacău

articolul anterior articolul urmator

Marşul biciclistelor prin centrul Bacăului. „Flori, fete, biciclete“ în cadrul campaniei „Băcăuanii vor piste pentru biciclete“

0
22 Jul 2015 17:34:46
Autor: Mircea Merticariu
Cerasela Bortoş, unul dintre bloggerii care susţin realizarea pistelor de bicicletă în municipiul Bacău
Cerasela Bortoş, unul dintre bloggerii care susţin realizarea pistelor de bicicletă în municipiul Bacău

Vineri, 24 iulie, de la ora 19.30, în Parcul Trandafirilor va avea loc adunarea biciclistelor din Bacău, în cadrul campaniei „Băcăuanii vor piste pentru biciclete“, iniţiată de un grup de bloggeri şi activişti din Bacău.

Adunarea fetelor pasionate de biciclete este programată vineri seara, în Parcul Trandafirilor, urmând ca în maximum jumătate de oră coloana cu bicicliste şi biciclişti să plece pe traseul Centru - Policlinică - strada Războieni - Statuia lui Ştefan cel Mare - strada Mihai Viteazul - Piaţa Tricolorului (Casa de Cultură). Încurajat de faptul că există din ce în ce mai multe domnişoare şi doamne care merg pe bicicletă în Bacău, grupul de iniţiativă „Băcăuanii vor piste pentru biciclete“ organizează un eveniment dedicat iubitoarelor acestui sport. „Noi credem că există feminitate şi pe bicicletă şi ne dorim ca vineri să pedalăm cu stil. Astfel, dress code-ul include haine vaporoase, coroniţe, bucle şi plete în vânt şi, desigur, flori în coşurile bicicletelor“, a spus Cerasela Bortoş, blogger şi voluntar al iniţiativei.

Acţiunea a fost declarată la Primăria Bacău, astfel încât bicicliştii să se bucure de sprijinul şi protecţia Poliţiei Rutiere şi al Jandarmeriei Bacău.

„Principalul scop al acţiunii este de a forma o comunitate a fetelor din Bacău care merg cu bicicleta, urmat de dorinţa noastră de a încuraja şi celelalte doamne şi domnişoare care poate că ar da la pedale, însă sunt încă dominate de ideea preconcepută cum că ciclismul e un sport pentru băieţi“, a spus Cristian Ghingheş, activist şi blogger, iniţiator al campaniei „Băcăuanii vor piste pentru biciclete“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările