Bacău

articolul anterior articolul urmator

„Moarte în vârf de ac“. Efectele consumului de droguri , prezentate elevilor la Centrul „American Corner Bacău”

0
10 Nov 2014 11:40:16
Autor: Mircea Merticariu
Efectele consumului
de droguri  prezentate elevilor la Centrul „American Corner Bacău”
Efectele consumului de droguri  prezentate elevilor la Centrul „American Corner Bacău”

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău a organizat pe 6 noiembrie, începând cu ora 14.30, în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Bacău seminarul “Moarte în vârf de ac”. La dezbateri au participat 32 de elevi, din clasa a IX-a , de la Colegiul Naţional “Ferdinand I” Bacău, îndrumaţi de profesorul Lucica Ciupercă.

Activitatea s-a desfăşurat la Centrul „American Corner Bacău”, fiind iniţiată Lucica Ciupercă, coordonatoarea Centrului Regional de Resurse pentru Educaţia Civică Bacău. Seminarul a fost susţinut de Marta Butnaru, specialist pe probleme de educaţie şi învăţământ, în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Bacău.

Principalul obiectiv al acestuia a fost familiarizarea publicului ţintă, cu problematica drogurilor, cauzele, efectele şi metodele de prevenire şi combatere a fenomenului, în rândul tinerilor.

„Dintre temele dezbătute amintim: ce  ştim despre droguri şi etnobotanice, tipuri de droguri (legale, ilegale), cine poate consuma droguri, unde şi când, magazinele de vise, factorii  care favorizează consumul de droguri şi etnobotanice, efectele şi riscurile consumului de droguri, pe termen scurt şi lung, profilul consumatorului, drama celor din jur: familie, prieteni, colegi, societate etc,comportamentul delincvent al consumatorilor, tratamentul şi consilierea specializată a consumatorului şi familiei acestuia; recuperarea şi reintegrarea socială; dificultăţi“, se arată în comunicatul de presă al CCD Bacău.

Elevilor le-au fost prezentate instituţii specializate în combaterea şi prevenirea consumului de droguri: ANA-CPECA Bacău; specialişti: psihologi, medici, consilieri şcolari, poliţişti, ONG-uri etc.

La finalul activităţii participanţii au vizionat filmul documentar „Moarte în vârf de ac“.

 „Se ştie că în sistemul educaţional românesc se face încă puţin pentru prevenirea consumului de stupefiante.  Din păcate, tot mai mulţi tineri, elevi şi studenţi  în mod special, cad pradă acestui fenomen complex şi foarte grav,  care afectează din ce în ce mai mult societatea umană, indiferent de gradul ei de dezvoltare.  Aşadar, considerăm că un astfel de program este util, făcând astfel parte din preocupările noastre permanente”, ne-a spus Gabriel Stan, directorul CCD Bacău.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările