Bacău

articolul anterior articolul urmator

Momentul în care un pui de urs este salvat de jandarmi. A fost dus la un centru pentru urşi orfani VIDEO

1
19 May 2022 16:05:51
Autor: Valentin Trufasu
Puil de urs salvat de jandarmii băcăuani FOTO IJJ Bacău
Puil de urs salvat de jandarmii băcăuani FOTO IJJ Bacău

Un pui de urs rătăcit de mama sa a fost salvat de jandarmii din Bacău. Aceştia au prins animalul, l-au predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Dărmăneşti, iar în cele din urmă ursuleţul a ajuns la Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din Bălan, judeţul Harghita.

Jandarmii au fost solicitaţi să intervină, joi, 19 mai, după ce un pui de urs s-a urcat într-un copac, în zona Coada Lacului de lângă oraşul băcăuan Dărmăneşti, iar mai mulţi câini, alertaţi de prezenţa animalului, lătrau insistent sub pom.

Jandarmii s-au deplasat în scurt timp, iar la sosirea acestora, ursuleţul a coborât din copac, fiind preluat de membrii echipajului.

„M-a impresionat foarte mult când acest micuţ pui de urs a venit fără teamă către noi şi mă bucur că l-am putut salva. Mulţumesc persoanei care a apelat numărul unic de urgenţă 112 şi a făcut posibilă salvarea, deoarece nu ar fi supravieţuit în pădure fără mama sa, având în vedere vârsta mică pe care o are. Puiul este bine în acest moment, este vioi şi în grija specialiştilor", a declarat plutonierul adjutant Gherasimescu Cristian, subofiţer operativ în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău.

Jandarmii i-au dat să bea apă, l-au botezat "Norocel", iar după o scurtă acomodare a fost predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Lignum din Dărmăneşti, care l-au predat, la rândul lor, Centrului pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din Bălan, judeţul Harghita.

Jandarmii recomandă cetăţenilor să anunţe prin apel la numărul unic de urgenţă 112 situaţiile de acest gen pentru a putea fi luate măsurile necesare astfel încât animalele să nu sufere.

  

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Îngerul animalelor fără stăpân. Ocroteşte 1.200 de suflete, de la câini şi pisici, până la ponei şi măgari

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

florin.
20.05.2022, 06:52:05

Nu mai filmati cu telefonul tinut vertical, doar cei care tineti acasa pe verticala si televizoarele si monitoarele.

+1 (1 vot)
Modifică Setările