Bacău

articolul anterior articolul urmator

Municipiul Bacău va fi „Capitala Tineretului“ din România în 2017! Sunt programate peste 40 de evenimente culturale, artistice şi sportive

0
14 Nov 2016 13:19:21
Autor: Mircea Merticariu
Bacăul, în calitate de Capitală a Tineretului din România, va găzdui în 2017 peste 40 de evenimente pentru tineret
Bacăul, în calitate de Capitală a Tineretului din România, va găzdui în 2017 peste 40 de evenimente pentru tineret

Municipiul Bacă va fi anul viitor „Capitala Tineretului“ din România. Decizia a fost luată duminică, 13 noiembrie, la Timişoara, de  Consiliul Tineretului din România (CTR), la Gala Tineretului. Programul depus de ONG-uri şi Primăria Bacău a fost declarat câştigător. Astfel, Bacăul, în 2017, va fi gazda a peste 40 de evenimente culturale, artistice şi sportive şi pentru asta are deja alocaţi 50 de mii de euro.

Bacăul preia ştafeta de la Timişoara, afirmă primarul Cosmin Necula, care face şi o promisiune: „îi asigur pe toţi tinerii că nu vom dezamăgi şi vom fi la înălţimea distincţiei de Capitală a Tineretului din România“. Municipiul Bacău a ajuns  duminică, 13 noiembrie, în finala pentru decernarea titlului de Capitală a Tineretului din România, fiind declarat câştigător în faţa celui depus de municipiul Constanţa.   Programul depus de ONG-uri, în parteneriat cu Municipiul Bacău, implică organizarea, în 2017, a peste 40 de evenimente culturale, artistice şi sportive. Consider că decernarea titlului de „Capitală a Tineretului din România este un bun prilej pentru a face cunoscută în ţară o altă faţă a Bacăului! Una orientată spre viitor, spre rolul şi potenţialul tinerilor din acest oraş!“, a spus primarul Cosmin Necula, într-o postare pe Facebook.


Cel mai tânăr consilier local, Cristian Ghingheş (23 de ani), proaspăt ieşit de pe băncile şcolii, unul din susţinătorii proiectului, a afirmat imediat după ce Bacăul a fost declarat câştigător al titlului de Capitală a Tineretului din România

 „Mă bucur enorm de mult că ceea ce astă-primăvară, când nu eram consilier local, doar visam, astăzi a devenit realitate: punem Bacăul în centrul mişcării de tineret din ţară. Iar acest titlu nu va fi doar declarativ, căci vine împreună cu multe angajamente asumate de municipalitate: amenajarea unui centru de tineret, multiplicarea finanţării pentru activităţi de tineret, realizarea unui plan de acţiuni concrete pentru menţinerea sau întoarcerea tinerilor în oras şi asa mai departe“, a spus consilierul Ghingheş.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările