Bacău

articolul anterior articolul urmator

Nămolurile provenite din epurarea apelor uzate pot fi folosite în agricultură

1
14 Oct 2014 13:36:02
Autor: Mircea Merticariu
Agricultorii băcăuani au fost învăţaţi cum să folosească nămolurile provenite din deşeuri şi apele uzate din canalizare
Agricultorii băcăuani au fost învăţaţi cum să folosească nămolurile provenite din deşeuri şi apele uzate din canalizare

Agricultori băcăuani, autorităţi locale dar şi o delegaţie străină din partea European Landowners’ Organisation au luat parte vineri, 10 octombrie, la o conferinţă organizată de Compania Regională de Apă Bacău, cu tema „Utilizarea în agricultură a nămolurilor de la staţiile de epurare a apelor uzate. Dealtfel, instituţia băcăuană a beneficiat de o importantă finanţare europeană, pentru reabilitarea infrastructurii de apă uzată din judeţul  Bacău.

 

Evenimentul, care a avut loc vineri, de la ora 10, la Centrul de Afaceri şi Expoziţii Mircea Cancicov din Bacău a avut scopul să aducă la cunoştinţa antreprenorilor şi specialiştilor din domeniul agricol modul în care se pot utiliza nămolurile rezultate în urma procesului de epurare a apelor uzate pe terenurile agricole şi împădurite. Totodată, s-au prezentat modele, cu rezultate optime în ceea ce priveşte productivitatea şi în condiţiii de maximă securitate pentru sănătatea omului, a plantelor şi animalelor. „Poate cel mai relevant exemplu de utilizare corectă şi cu rezultate pozitive concrete a acestor nămoluri a fost cel expus de unul dintre fermierii care au încercat, pe propriile terenuri, această metodă. Ioan Chiriac, fermier, a descris paşii pa care i-a urmat pentru realizarea propriu-zisă a acţiunii de împrăştiere a nămolurilor pe terenurile agricole din comuna Iteşti în anul 2013, precum şi rezultatele bune pe care le-a obţinut în urma fertilizării solurilor cu acest produs, se arată în comunicatul Companiei de Apă Bacău. Pentru o mai bună înţelegere a modului în care nămolurile trebuie utlizate pe terenurile agricole, fără vreun pericol pentru producţie şi siguranţa omului şi a alimentelor rezultate, CRAB a pregătit un film, care a fost prezentat în sala Centrului de Afaceri din Bacău. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

TransFor
14.10.2014, 13:52:15

IARÅSI nici un comentariu, e vorba numai despre sånåtatea noastrå, nici un CAN CAN... NU este asa de simplu, aceste nåmoluri contin mult mai mult decat ingråseminte, ele contin metale grele, hormoni, vai mama lor-trebuie epurate de acestea inainte de a fi folosite in agriculturå. Anuntul= o petardå informationalå.

Modifică Setările