Bacău

articolul anterior articolul urmator

Noi ghişee de eliberare a certificatelor de cazier judiciar la Buhuşi, Comăneşti, Dărmăneşti şi Tîrgu Ocna

0
6 Dec 2019 09:17:21
Autor: Borcea Stefan
Ghişee de cazier judiciar
Ghişee de cazier judiciar

În vederea facilitării obţinerii certificatului de cazier judiciar şi a reducerii timpului de aşteptare la ghişeele de lucru cu publicul existente la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, Poliţiei municipiului Oneşti şi Poliţiei Municipiului Moineşti, Poliţia Bacău vine în întâmpinarea cetăţenilor prin operaţionalizarea unor noi ghişee de eliberare a certificatelor de cazier judiciar.

Astfel, începând cu data de 09.12.2019 cetăţenii se vor putea adresa şi Poliţiilor oraşelor Buhuşi, Comăneşti, Dărmăneşti şi Poliţiei staţiunii Tîrgu- Ocna pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar, astfel încât cetăţenii vor avea posibilitatea de a-şi ridica la nevoie acest document cât mai aproape de localitatea de domiciliu.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au fost luate toate măsurile organizatorice şi de pregătire a personalului, astfel încât activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar să se desfăşoare şi de la sediile Poliţiilor oraşelor Buhuşi, Comăneşti, Dărmăneşti şi Poliţiei Staţiunii Tîrgu Ocna. Astfel, la nivelul celor 4 sedii de poliţie menţionate vor funcţiona staţii de lucru operate de lucrători specializaţi, care vor permite eliberarea certificatelor de cazier judiciar atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice.
Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar, orice persoană fizică peste 14 ani, poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la orice sediu în care există ghişeu de cazier judiciar.

Acte necesare:
- cererea tip completată;
- actul de identitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor U.E., carte de rezidenţă permanentă, permis de şedere temporară sau permanent), aflat în termen de valabilitate.
În situaţia în care certificatul de cazier judiciar se solicită pentru un minor de până la 14 ani, acesta se poate obţine de către părinte / tuture, sau de către un împuternicit al acestora.

Acte necesare:
- cererea tip completată;
- actul de identitate al părintelui / tutorelui, în copie şi originalul;
- certificatul de naştere al minorului, în copie şi originalul.

În situaţia în care cererea se depune prin împuternicit, aceasta va fi însoţită de copia actului de identitate a solicitantului, copia actului de identitate a împuternicitului şi de procura autentificată în condiţiile legii. Conţinutul procurii trebuie formulat în termeni clari, din care să rezulte persoana care a fost mandatată, scopul şi durata mandatului. Procurile întocmite în Republica Moldova sau de ambasadele Republicii Moldova, în limba română, sunt acceptate ca valabile fără vreo altă supralegalizare.

ALTE INFORMAŢII DE INTERES

Persoanele domiciliate în străinătate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.
Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în cazurile în care cererea-tip este depusă în România.
Pentru situaţiile în care cererea este depusă prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României, certificatul de cazier judiciar se eliberează în cel mult 30 de zile de la data depunerii, iar în cazul adeverinţelor în termen de 10 zile de la data solicitării.

Documentele sunt valabile 6 luni de la data primirii şi numai în scopul pentru care au fost eliberate.
Astfel, la nivelul judeţului Bacău sunt înfiinţate şi funcţionează un număr de 7  ghişee de cazier judiciar după cum urmează:
• punctul de lucru de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, str. Alexei Tolstoi nr. 2 după următorul program: de luni până joi între orele 08.00 – 15.00, pentru persoanele născute în România şi străinătate;
• punctul de lucru de la Poliţia Municipiului Oneşti după următorul program: luni – miercuri între orele 08.00 - 12.00, joi între orele 11.00 – 14.00 şi vineri între orele 10.00 – 12.00, pentru persoanele fizice născute în România;
• punctul de lucru de la Poliţia Municipiului Moineşti după următorul program: luni – miercuri între orele 08.00 - 12.00, joi între orele 11.00 – 14.00 şi vineri între orele 10.00 – 12.00, pentru persoanele fizice născute în România;
• punctul de lucru de la Poliţia oraşului Buhuşi după următorul program:         luni - vineri între orele 09.00 - 11.00, pentru persoanele fizice născute în România;
• punctul de lucru de la Poliţia oraşului Comăneşti după următorul program:   luni - vineri între orele 10.00 - 12.00, pentru persoanele fizice născute în România;
• punctul de lucru de la Poliţia oraşului Dărmăneşti după următorul program: luni - vineri între orele 09.00 - 11.00, pentru persoanele fizice născute în România;
• punctul de lucru de la Poliţia staţiunii Tîrgu Ocna după următorul program: luni - vineri între orele 08.00 - 10.00, pentru persoanele fizice născute în România.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii