Bacău

articolul anterior articolul urmator

O echipă de medici a reuşit, în premieră naţională, reconstituirea unei părţi din craniul unui pacient

0
8 Nov 2018 19:27:07
Autor: Borcea Stefan
Tânărul a primit o şansă la viaţă
Tânărul a primit o şansă la viaţă

Victima a suferit un accident rutier în urmă căruia nu i s-a mai dat nicio şansă la viaţă. pacientul are 26 d ani şi se simte bine.

Medicii din Bacău i-au dat o şansă la viaţă unui tânăr de 26 de ani, care a suferit în anul 2017 un grav accident rutier. 

Cu ajutorul unui mulaj şi a unor matriţe, pacientului i-a fost refăcută calota craniană, chiar în sala de operaţie, folosindu-se un ciment special, biologic, din care se fac şi protezele osoase, potrivit  Europa FM.

Cimentul a fost apoi montat cu şururburi în părţile osoase ale craniului care nu au fost afectate.

"Medicul principal s-a documentat pe internet în primă fază, apoi a colaborat cu medici din Belgia, de unde au venit materialele. Pacientului nu i se dăduse nici o şansă. Practic, în urma accidentului, parte din creier îi era protejată doar de piele. Pacientul, în vârstă de 26 de ani, se simte foarte bine acum. Operaţia de reconstrucţie a venit la un an după accident, când omului nu i s-a dat nici o şansă, pentru ca îi fusese zdrobită, efectiv, faţa, traumatismul cranian fiind unul din categoria celor despre care medicii spun că sunt incompatibile cu viaţa", potrivit Europa FM.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările