Bacău

articolul anterior articolul urmator

Oraşul unde Poliţia Rutieră a sunat la dispecerat ca să întrebe de ce nu ies utilajele de deszăpezire pe teren

3
8 Dec 2021 17:07:22
Autor: Valentin Trufasu
Aşa arătau astăzi străzile din Bacău FOTO desteptarea.ro
Aşa arătau astăzi străzile din Bacău FOTO desteptarea.ro

Deszăpezirea la Bacău a fost un dezastru în prima zi de ninsoare, din 7 decembrie, în condiţiile în care pe carosabil se depusese un strat gros de zăpadă şi foarte puţine utilaje ieşiseră pe teren. Primarul recunoaşte că nu s-a intervenit cum trebuie şi caută acum vinovaţii.

Prima zi de ninsoare i-a umplut de nervi pe şoferii din Bacău, în condiţiile în care autorităţile locale anunţau că sunt pregătite pentru a înlătura rapid zăpada de pe carosabil. „Utilajele sunt pregătite de intervenţie, în situaţia în care ninge!”, anunţa, marţi seara, 7 decembrie, primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu (USRPLUS). 

Câteva ore mai târziu era contrazis chiar de viceprimarul Cristian Ghingheş (USRPLUS).

„E ora 5, am mai bine de o oră de când sunt pe străzile din Bacău şi nu am văzut niciun utilaj de deszăpezire sau de împrăştiere a materialului antiderapant. Nici maşinile frumos strălucitoare pozate şi postate ieri pe Facebook, nici utilajele firmelor contractate pentru anumite loturi. Le-aş fi mobilizat şi ţinut din scurt, aşa cum se cuvine şi cum s-a întâmplat fără probleme anul trecut, numai că, după cum deja ştiţi şi voi, primarul mi-a retras aceste atribuţii. Se pare că oraşul nu are nevoie de un viceprimar energic şi matinal care să ia Bacăul la pas şi să verifice acţiunile de deszăpezire”, scria, pe Facebook, viceprimarul Ghingheş.

”Am fost mai devreme la dispeceratul din sediul central al primăriei din care am fost expulzat şi comandamentul transmite că utilajele sunt pe teren. 

Unde? Eu nu le văd, iar pe arterele principale (că de cele secundare nici nu mai are rost să pomenesc) s-a depus deja un strat de 10 centimetri care adăposteşte o peliculă fină de gheaţă/polei. 

Înţeleg că şi Poliţia Rutieră a tot sunat în ultimele ore la dispecerat cu aceleaşi probleme. Aş fi făcut mai mult în această dimineaţă, dar mi s-a transmis să nu-mi “mai bag nasul” în nicio chestiune municipală de care nu răspund dacă vreau să nu fiu acuzat pentru infracţiunea de… uzurpare a calităţilor oficiale. 

Dacă citiţi acest mesaj la cafea, recomandarea şi totodată rugămintea mea este să lăsaţi maşina acasă astăzi, căci în trafic va fi cu siguranţă jale. 

De asemenea, să nu uităm că este obligaţia noastră cetăţenească şi legală ca în jurul blocurilor/magazinelor/locurilor de muncă să ieşim afară pentru curăţarea zăpezii astfel încât să facilităm circulaţia pietonilor, clienţilor, vizitatorilor”, susţine viceprimarul Cristian Ghingheş.

”Cineva tot nu şi-a făcut treaba la timp”

Primarul Bacăului a recunoscut că deszăpezirea oraşului a fost un fiasco în prima zi şi că utilajele nu au ieşit pe teren.

„Am preluat mesajele dumneavoastră, ştiu că s-a circulat greu. Au fost şi utilaje care au fost pe teren, atât ale primăriei, cât şi ale contractorilor”, a declarat primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu.

 

„Dar, cineva tot nu şi-a făcut treaba la timp şi voi afla exact cine şi de ce?! Acum, că ninsoarea s-a mai oprit, va fi mai uşor de intervenit! Mai sunt puţine zone în care traficul e dificil, în rest se circulă în condiţii de iarnă. În continuare, vă rog să fiţi prudenţi”, a spus primarul.

Edilul dă vina şi pe ploaia de aseară care ar fi „spălat” cele 8 tone de clorură de calciu împrăştiate pe străzi. „Învăţăm din această experienţă”. Vom avea un raport în următoarele zile care ne va spune exact care au fost deficienţele”, a concluzionat primarul Viziteu.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Amplă operaţiune de deszăpezire pe Transfăgărăşan. Când ar putea fi redeschis circulaţiei VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

laur laur
8.12.2021, 17:29:03

Romania tara mereu suprinsa de faptul ca iarna NINGE.

+1 (3 voturi)
IonIon Codreanu
8.12.2021, 19:16:52

Păi... nu era programat să ningă!

+1 (1 vot)
Georgian Macadau
9.12.2021, 07:27:31

Eu cred că primarul s-a grăbit puțin, poza făcută de el cu o zi înainte și in care apăreau utilajele "gata pregătite de intervenție" o putea face și astăzi după ce a nins, utilajele fiind tot acolo în parcarea municipalității 😂...Eu chiar nu înțeleg băcăuanii ăstia nu se pot bucura și da cu sania în sezonul alb? De când n-au mai avut o iarnă grozavă, cu zăpezi?! Hăt-hăt! Ani de zile de atunci! 😁 Și să ai patinoar gratis, peste tot chiar și pe pietonalul central, nu valorează nimic pentru ei?! Niște ingrați care nu înțeleg viziunea progresistă a edilului USR-ist (mi se pare)...

+1 (1 vot)
Modifică Setările