Bacău

articolul anterior articolul urmator

Peste 100 de gospodării, inundate în judeţul Bacău în urma viiturilor produse în noaptea de miercuri spre joi

1
24 Jun 2021 10:07:31
Autor: Costel Crangan
Micile râuri au căpătat dimensiuni înspăimântătoare din cauza ploilor FOTO ISU Bacău
Micile râuri au căpătat dimensiuni înspăimântătoare din cauza ploilor FOTO ISU Bacău

Localităţile afectate de inundaţii au fost vizate, miercuri seara, de un cod roşu hidrologic şi de precipitaţii abundente. Din fericire, toate persoanele în pericol au fost salvate la timp din calea apelor, urmare a intervenţiilor echipajelor ISU.

Peste 100 de gospodării din comunele Palanca şi Brusturoasa au fost inundate de viiturile produse în noaptea de miercuri spre joi, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu.

„În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, în satul Ciugheş - comuna Palanca au fost afectate circa 90 de gospodării, trei autoturisme şi două podeţe. De menţionat este faptul că au fost salvate două persoane (o femeie în vârstă de 62 de ani şi un bărbat în vârstă de 88 de ani) şi două animale (porcine)", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

În satul Higăneşti din comuna Brusturoasa au fost afectate 12 curţi, iar în satul Brusturoasa apa a intrat în trei gospodării. Pompierii au intervenit cu motopompele pentru înlăturarea efectelor produse de inundaţii.

La faţa locului a fost prezent şi prefectul Leonard Ioan Bulai. Localităţile afectate de inundaţii au fost vizate, miercuri seara, de un cod roşu hidrologic şi de precipitaţii abundente.

Vă recomandăm şi:

Se montează panouri mobile împotriva inundaţiilor la Vadu Roşca. Localnicii, îngroziţi de o eventuală viitură

„Las Fierbinţi” de Galaţi. Localnici, filmaţi în timp ce consumă alcool pe o terasă inundată VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

nae
24.06.2021, 10:46:01

La Budapesta, pe malurile Dunării se folosește o invenție românească pentru combaterea revărsărilor: niște panouri etanșe care se montează ( și se demontează) rapid. În România invenția asta nici nu există; există în schimb o mulțime de prefecți, subprefecți și alți popândăi care apar la fiecare locuință inundată ca să " evalueze" să " analizeze" și să acorde ajutoare, bineînțeles. Cu ocazia asta apar și niște "bazine electorale", strâns legate de bazinele hidrografice din zonele respective . Și uite așa dezvoltăm democrația reprezentativă !

Modifică Setările