Bacău

articolul anterior articolul urmator

Povestea româncei care l-a făcut pe Seinfeld să râdă. Ziua - director de comunicare, seara - stand în Europa, în patru limbi VIDEO

2
6 Mar 2021 19:48:48
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Facebook Magda Mihailă
FOTO Facebook Magda Mihailă

Magda Mihăilă este o tânără surprinzătoare de 34 de ani, născută în satul Vârlăneşti, din judeţul Bacău. Deşi ziua are un job cât se poate de normal - manager de comunicare într-o organizaţie internaţională din domeniul medical, seara îşi dă jos masca serioasă şi îi face pe oameni să râdă cu poftă. Chiar şi pe Seinfeld.

Magda s-a stabilit în străinătate imediat după ce a terminat cursurile Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării în Bucureşti, convinsă de o  bursă Erasmus la Lyon la care a fost acceptată în timpul studiilor.
 
Magda a fost fascinată de serialul „Seinfeld”, chiar dacă pe vremea aceea nu ştia că se numeşte stand-up ceea ce făcea actorul la începutul fiecărui episod. Cu timpul, a început să se uite obsesiv la momentele amuzante de pe internet şi să le înveţe pe de rost. 
 
Primul contact cu stand-up-ul l-a avut în timpul facultăţii, când a avut ocazia să vadă pe o scenă din Bucureşti trei comedianţi români.  
 
„Mi s-a părut atât de prost, încât primul meu gând a fost că eu aş putea face asta mai bine”, spune ea. N-a dat curs gândului imediat, deoarece l-a întrebat pe fratele ei actor ce părere are despre stand-up.
 
„Mi-a spus că e foarte greu, pentru că el a încercat să facă asta, în timp ce era gazda unui spectacol. Cum eu aveam 20 de ani şi el 31, adică 11 ani de experienţă în plus pe scenă, nu mi-a trecut prin cap să am o părere proprie şi am lăsat gândul să mai aştepte.
 
Cred că m-a influenţat şi faptul că exista foarte puţin conţinut pe internet în acel moment, şi încă nu ajunsese la mine informaţia că şi femeile fac asta”, explică Magda Mihăilă pentru Hotnews.
 
Chiar dacă ulterior acestui moment s-a stabilit în străinătate, în toamna lui 2015 munca a readus-o în ţară cu un contract de doi ani. Trecuseră deja opt ani de când pusese gândul despre stand-up la colţ, dar după o lună de stat în Bucureşti şi-a făcut curaj şi a urcat pe scenă la o seară de Open Mic.
 
„Mi-am zis că dacă vreau să încep să fac asta, un moment bun e să încep în limba mea natală, în care mi-e cel mai uşor să gândesc lume”, povesteşte tânăra.
 
Din clipa în care s-a înscris la acel Open Mic, Magda a avut la dispoziţie o săptămână pentru a scrie glume pentru cinci minute petrecute pe scenă. A vorbit despre moldoveni, despre ea şi un fost iubit, iar oamenii au râs din prima.
 
„Dacă se auzeau greierii, nu sunt sigură că aş mai fi încercat şi a doua oară.”
 

Magda Mihăilă, pe scena europeană

 
Magda spune că lucrurile s-au legat organic, mai ales că în acea primă seară, în public, era un comediant care i-a propus să urce cu el pe scenă şi să-i deschisă următorul spectacol.
 
Brusc s-a trezit în lumea stand-up-ului bucureştean şi, când nu era plecată cu munca, urca pe scenă de cinci-şase ori pe săptămână. „Asta m-a făcut să colaborez cu alţi comedianţi, fără să am o strategie, fără să mă gândesc cine are influenţă şi cine nu. La job câştigam un salariu bun, aşa că am avut libertatea de a face stand-up, doar din dorinţa de a face oamenii să râdă şi să devin mai buna la asta”, recunoaşte Magda.
 
Într-o călătorie la Londra, Magda a avut ocazia să facă stand-up în engleză şi i-a plăcut mult flexibilitatea de a gândi glume direct în limba asta, „unde frazele sunt mult mai concise şi ai nevoie de puţine cuvinte pentru a ajunge la punch line.”
 
Acum stă în Franţa, la graniţa cu Elveţia, foarte aproape de Geneva unde ţine spectacole pentru expaţi. În timpul călătoriilor, profită întotdeauna de ocazie ca să urce pe scenă. „Am căutat evenimente de stand-up care aveau loc când călătoream. Am contactat organizatorii, le-am arătat un clip cu ce fac şi le-am cerut să urc. În altele, am ajuns pentru că aveam amici comedianţi care veneau din acele locuri şi m-au recomandat. Cele mai bune momente pe scenă le-am avut în Islanda, Georgia, Statele Unite, Spania, Portugalia şi Olanda”, spune ea.
 
Magda Mihăilă face stad-up în română, engleză, franceză şi spaniolă.
 

Momentul când Seinfeld a râs la gluma ei

 
Când Jerry Seinfeld şi-a lansat cartea „Is This Anything?”, care cuprinde cele mai bune glume de-ale sale făcute de-a lungul carierei, Jimmy Fallon a lansat „Provocarea Seinfeld.”
 
Asta însemna ca oamenii să trimită un video cu ei interpretând o glumă din cartea lui Seinfeld, în propriul lor stil. În izolare, Magda avea un decor perfect cu văcuţe lângă casa ei, avea gluma în minte aşa că s-a filmat şi a trimis clipul.
 
După un timp, a primit un mail de la producătorii americani care i-au spus că a fost pre-selecţionată şi există şanse să apară la „The Tonight Show.” S-a trezit la patru dimineaţa să vadă emisiune în direct şi în clipa în care s-a văzut pe ecran nici n-a ascultat prea mult, deoarece era ocupată să „ţopăie prin casă.”
 
A fost un moment fericit şi unic, dar viaţa ei nu s-a schimbat prea mult. „Am dat câteva interviuri în zilele de după, dar nu aş putea să spun că viaţa mea s-a schimbat în vreun fel. Ba chiar m-am enervat foarte tare a doua zi, când am văzut că nu venise Seinfeld să-mi spele vasele şi a trebuit să mă ocup tot eu”, glumeşte ea.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Marcel Cristea
6.03.2021, 21:06:34

Yes, she put a smile on his face.

-10 (10 voturi)
Adrian Foangǎ
7.03.2021, 12:52:33

Umor scremut, pentru oameni mai slabi de minte.

0 (2 voturi)
Modifică Setările