Bacău

articolul anterior articolul urmator

Primul sector cu regim de autostradă din Moldova, dat în trafic. Ce restricţii au impus autorităţile

0
2 Dec 2020 16:22:11
Autor: Borcea Stefan
Inaugurarea a avut loc la Bacău
Inaugurarea a avut loc la Bacău

La deschiderea Tronsonului de Autostradă A7 - varianta ocolitoare Bacău a fost prezent şi  preşedintele Klaus Iohannis. Premierul Ludovic Orban a adăugat că toate documentaţiile tehnico-economice şi studiile de fezabilitate pentru tronsoanele A7 sunt aproape finalizate.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, au anunţat miercuri darea în trafic a unui nou tronson al Variantei Ocolitoare Bacău.

Este vorba despre Obiectul 1 al obiectivului amintit, în lungime totală de 20,3 km, din care 16,2 km în regim de autostradă, ce face legătura între localităţile Nicolae Bălcescu şi Bogdan Vodă, ocolind municipiul Bacău prin partea de Est.

Tronsonul amintit este parte a Autostrăzii A7, Bacău – Paşcani – Siret, reprezentând totodată şi primul în regim de autostradă din regiunea Moldovei. Totodată, este al doilea tronson dat în trafic din cele trei componente ale Variantei Ocolitoare Bacău, după cel de legătură între DN 2 şi DN 11. Cu acest obiectiv finalizat, gradul total de execuţie pentru contractul Variantei Ocolitoare Bacău se apropie de 90 la sută.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat pe 8 martie 2019, acestea fiind executate de asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Contractul prevede proiectarea şi execuţia a 30,8 km de drum naţional, durata prevăzută fiind de 36 de luni, cu o perioadă de garanţie de 84 de luni de la data recepţionării lucrărilor.

Darea în trafic propriu-zisă a primului tronson de autostradă din Moldova s-a făcut efectiv pe 2 decembrie, la ora 16:00, constructorul, de comun acord cu beneficiarul şi cu organele de Poliţie, menţinând o restricţie temporară de 90 km/oră.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările