Bacău

articolul anterior articolul urmator

Prostituată la 11 ani. Viaţa cruntă a fetelor fugite din centre de plasament: bătute, exploatate sexual şi aduse în pragul sinuciderii

9
17 Sep 2020 21:20:45
Autor: Simona Voicu
Judecătorii au decis ca minora racolată de proxeneţi pe când avea 11 ani să primească 30.000 de lei daune morale
Judecătorii au decis ca minora racolată de proxeneţi pe când avea 11 ani să primească 30.000 de lei daune morale

Trei bărbaţi, din Bacău, respectiv Neamţ, au fost condamnaţi la închisoare după ce au exploatat sexual mai multe fete fugite din centre de plasament din judeţele Moldovei. Cea mai mică dintre victime avea doar 11 ani.

Instanţele din Bacău au soluţionat, după mai mulţi ani de anchetă şi cercetare judecătorească, un caz revoltător de exploatare sexuală, victime fiind minore din centre de plasament. Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 33 de ani, au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de trafic de minori, respectiv viol şi au fost condamnaţi definitiv la pedepse cuprinse între patru ani şi cinci luni şi opt ani de închisoare. 

Cazul revoltător a ieşit la iveală după ce cea mai mică dintre victime, o fetiţă de 11 ani, a fost găsită de un echipaj de jandarmi pe marginea unei şosele din apropierea municipiului Roman, unde fusese scoasă să racoleze clienţi pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost. Deşi era învăţată de proxenetul sub tutela căruia se afla să nu îşi decline identitatea reală, copila a spus jandarmilor numele real. Astfel, în urma verificărilor, jandarmii aveau să constate că fata figura ca fiind fugită dintr-un centru de plasament din judeţul Bacău şi se află pe lista minorilor dispăruţi ai Poliţiei Române.

Ancheta declanşată de poliţişti avea să scoată la iveală detalii terifiante, alături de minora de 11 ani fiind identificate şi alte victime aflate în situaţii vulnerabile, la rândul lor fugite din centrele de plasament. Copile care fie au fost abandonate de părinţi, fie au fost victime ale abuzurilor acestora. Recuperarea lor de către cei de la Protecţia Copilului a eşuat, cum se întâmplă, de altfel, în multe dintre cazuri. Aflaţi în situaţii vulnerabile, minorii cred că strada le oferă libertate. Sub acest miraj, minorele care fug din centrele de plasament ajung în situaţii cu mult mai grave.

În cazul de faţă, copila de 11 ani a fost ademenită de un proxenet, în timp ce ieşise din curtea centrului de plasament. Bărbatul de 33 de ani i-a oferit copilei băuturi alcoolice, a ademenit-o cu declaraţii romantice, apoi a dus-o pe un teren viran, unde a abuzat-o sexual.

”Efectul băuturilor alcoolice şi contactul sexual - primul din viaţa sa - au făcut-o pe minora în vârstă de numai 11 ani să-şi piardă cunoştinţa, stare din care şi-a revenit abia în dimineaţa zilei următoare, când a acceptat propunerea inculpatului de a se urca într-un tren care urma să îi ducă până în municipiul Bacău. Ajunsă la destinaţie, victima minoră a fost condusă în zona autogării, acolo unde mai multe persoane fără locuinţă amenajaseră un adăpost într-un complex de clădiri abandonate, aflate în ruină”, se menţionează în hotărârea Curţii de Apel Bacău.

Odată integrată printre oamenii fără adăpost cantonaţi în zona Autogării Bacău, minora de 11 ani era abuzată sexual, iar în timpul zilei pusă să cerşească în apropierea supermarketurilor. Seară de seară, proxenetul care o ademenise îi racola clienţi cu care o o obliga să întreţină relaţii sexuale contra cost. Timp de aproape două săptămâni, copila a fost exploatată sexual/ În toată această perioadă, inculpatul i-a administrat, în repetate rânduri, corecţii fizice extreme, cauzate de insuficienţa sumelor de bani obţinute din cerşetorie. 

Ademenită de alt proxenet

După ce a reuşit să fugă din Bacău, copila a mers în municipiul Roman, unde avea să fie ademenită de un alt proxenet, care a exploatat-o sexual până când a fost descoperită de echipajul de jandarmi.

O altă minoră, care fugise dintr-un centru de plasament din Iaşi, a fost, la rându-i, victima proxeneţilor. Potrivit martorilor audiaţi de către anchetatori, şi aceasta avea parte de bătăi crunte, care, la un moment dat, au adus-o în pragul sinuciderii. 

”La un moment dat (…) m-am întâlnit cu ”Ş.” prin parcul de lângă spital. Plângea că avea mâna ruptă. L.C. a ajuns-o din urmă, a luat în mâini o piatră mare de jos şi a vrut să o lovească în cap. În acel moment, am intervenit. Ş. mi-a povestit ce viaţă grea avea cu L.C., că o bătea foarte des dacă nu aducea bani de la cerşit, că i-a rupt mâna şi că vrea să nu se mai întoarcă acolo. (...) O bătea foarte tare. Îi dădea atât de tare cu pumnii în spate că îi venea să scuipe sânge. I-a rupt şi mâna. De mai multe ori, a vrut să se arunce de pe pasarela de la gara din Iaşi, din cauza lui L.C.”, a declarat unul dintre martorii audiaţi de procurorii DIICOT Bacău, care au instrumentat acest caz. 

De altfel, episoadele violente la care erau supuse minorele de către proxeneţi au fost relatate de mai mulţi martori. Pentru traumele suferite, în cazul minorei de 11 ani, judecătorii au obligat proxeneţii care au traficat-o să îi achite 30.000 de lei cu titlu de daune morale.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Ia Ghiciti cine sunt
17.09.2020, 22:08:18

Trist in ce hal am putut ajunge cu UE si USA acuma nu mai vine eruropa libera,DW etc.cum filmau pe timpul lui Ceusescu cand eram cvu Rusi prin centre de recuperare?! Nu cumva sa se faca de rahat rog televiziunile din Rusia sa vina in Romania sa filmeze sa trimita international,o sa filmez si eu daca pot si voi trimite filmarile in exterrior ca in interior stiu ce hoarda puturoasa este!!!

-3 (9 voturi)
Utilizator Adevărul
17.09.2020, 22:14:23

Comentariu considerat abuziv.

Ludwig
17.09.2020, 22:18:20

Fostul ministru al familiei Paul Pacuraru zis bidon turtit , fusese condamnat de viol, culmea el era ministrul familiei. Alt caz este fostul senator pdl Gelu Visan zis si pedagogul violator caci in 1993 a violat o fata la caminul de fete scolare unde lucra ca pedagog. A fost condamnat si gratiat de fostul presedinte Emil Constantinrscu ...camarazii politici l-au ajutat...

+6 (6 voturi)
Benyamin Aronowitz
17.09.2020, 22:25:51

stilul de viata tefelist promovat de sua si ue (o creatie a sua)

-9 (9 voturi)
pop adriana
17.09.2020, 22:43:10

Nu inteleg rolul UE si USAin mizeria asta tipic romaneasca

-1 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările