Bacău

articolul anterior articolul urmator

Radu Ababei şi Iulian Stoican, aleşi viceprimari după arestarea lui Romeo Stavarache. Vasile Tescaru ţine locul primarului

0
15 Jul 2014 11:58:31
Autor: Mircea Merticariu
Vasile Tescaru (foto) ţine locul lui Romeo Stavarache. Consilierii locali Radu Ababei şi Iulian Stoican au devenit viceprimari FOTO Mircea Merticariu
Vasile Tescaru (foto) ţine locul lui Romeo Stavarache. Consilierii locali Radu Ababei şi Iulian Stoican au devenit viceprimari FOTO Mircea Merticariu

Aleşii locali băcăuani au votat ieri, în şedinţă extraordinară de Consiliu Local, noua echipă de conducere a municipiului Bacău. Profesorul Radu Ababei a fost ales viceprimar cu 18 voturi din 22 posibile, iar consilierul Iulian Stoican a fost desemnat viceprimar în locul lui Vasile Tescaru, care are atribuţii de primar.

Primăria Bacău şi-a întregit ieri echipa de conducere, după scandalul de corupţie în care este implicat primarul Romeo Stavarache, aflat acum în arest preventiv. Consilierii locali l-au votat ieri în funcţia de viceprimar pe Radu Ababei. Acesta  îl înlocuieşte pe Mihai Şuştac, care a demisionat la sfârşitul lunii mai.

Deoarece viceprimarul Vasile Tescaru a preluat atribuţiile de primar, prin ordin al prefectului, aleşii din Consiliul Local l-au desemnat pe Iulian Stoican să-i ţină locul în Executivul Primăriei Bacău.

Radu Ababei (foto) este profesor universitar la Facultatea Ştiinţele Mişcării, Sportului şi Sănătăţii din cadrul Universităţii „Vasile Alecsandri“ din Bacău. În ultimii ani a mai condus Inspectoratul Şcolar, Direcţia Judeţeană de Sport şi a primit mai multe finanţări de la Primăria Bacău pentru Asociaţia Pro Volei şi Arena. Potrivit ultimei declaraţii de avere are un teren de 1460 de metri pătraţi, două locuinţe, de 68 şi 72 de metri pătraţi, un autoturism Volkswagen şi venituri de peste 80 de mii de lei, din activitatea universitară, de arbitraj şi din funcţia avută la Direcţia Judeţeană de Sport.

Inginerul Iulian Stoican  este unul dintre cei mai bogaţi consilieri locali băcăuani.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, deţine două terenuri în municipiul Bacău, de 2900 şi 4000 de metri pătraţi dar şi 1620 de metri în comuna Măgura, unde are şi o casă de 280 de metri pătraţi.

Are patru maşini: un Audi, două Suzuki şi un Daewoo. La începutul anului şi-a vândut un teren din Bacău, familiei Apostol, de la care a luat, în acte, 29.200 de euro. Are 15 mii de euro în bănci şi în ultimul an câştigat venituri frumoase de la SC CET SA şi Consiliul Local, iar soţia, Carmen, de la Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară şi de la o firmă de asigurări.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările