Bacău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Raja Constanţa va face investiţii de 44 de milioane de euro la Oneşti, din fonduri europene. Compania promite apă ieftină şi de calitate

0
8 Jul 2017 09:39:23
Autor: Mircea Merticariu
Raja Constanţa promite investiţii de 44 de milioane de euro la Oneşti FOTO Mircea Merticariu
Raja Constanţa promite investiţii de 44 de milioane de euro la Oneşti FOTO Mircea Merticariu

Noul operator de apă din Oneşti, compania Raja Constanţa, 100% cu acţionerat de stat, a prezentat în cadrul unui eveniment, la care au participat specialişti în domeniu dar şi primarii din Oneşti, Slănic Moldova, Târgu Ocna, situaţia reţelei de apă din localitate şi investiţiile proiectate. Directorul Raja SA, Felix Stroe, afirmă că societatea publică are capacitatea tehnică să preia şi alte localităţi.

Oficialii Companiei Raja Constanţa, societate publică care a realizat investiţii de sute de milioane de euro în opt judeţe, unde este operator de apă, pentru peste 3 milioane de români, a reuşit în doar trei luni să facă primele proiecte în Oneşti, să realizeze un nou laborator dar şi alte investiţii. Situaţia din municipiul Oneşti a fost prezentată în cadrul unui eveniment, joi, 6 iulie. 


Felix Stroe, directorul general al Raja SA, a prezentat programul investiţional, cifrat la 44 de milioane de euro. Compania, 100% publică, înlocuieşte societatea privată SC Apă şi Canal SA, care a asigurat în ultimii 20 de ani distribuţia apei.

„Este o prioritate să facem o nouă sursă de apă şi o nouă staţie de tratare, vom reabilita rezervoarele care înmagazinează apa, reţeaua de distribuţie, vom realiza o nouă staţie de epurare. Totodată, ne vom ocupa şi de extinderea reţelei menajere de apă“, a spus Felix Stroe, directorul Raja, care a discutat deja până la nivel unor ministere, pentru primirea fondurilor, accesabile prin proiecte europene. În doar trei luni, compania a reuşit să remedieze o serie de defecţiuni apărute fie din cauza reţelei degradate şi nemodernizate a oraşului Oneşti, fie datorită aducţiunii Valea Uzului-Oneşti, pentru care este responsabilă Compania Regională de Apă Bacău (CRAB)
Primarii Nicolae Gnatiuc, Ştefan Şilochi şi Gheorghe Baciu, din Oneşti, Tîrgu Ocna şi Slănic Moldova s-au arătat impresionaţi de activitatea companiei Raja Constanţa, una dintre cele mai mari din ţară, cu rezultate bune în toate judeţele în care activează (VIDEO).


Felix Stroe afirmă că societatea pe care o reprezintă este dispusă să preia şi alte localităţi din judeţul Bacău, în cazul în care vor exista solicitări. Afirmaţiile vin pe fondul unor nemulţumiri din ce în ce în ce mai mari, atât din partea cetăţenilor cât şi a autorităţilor locale şi judeţene, faţă de Compania Regională de Apă Bacău.

VIDEO Exclusiv Oneşti

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările