Bacău

articolul anterior articolul urmator

Românul care şi-a incendiat soţia după o discuţie cu operatorul 112. „Veniţi încoace sau nu veniţi? Sau o omor acum?“

2
27 Apr 2022 13:55:26
Autor: Valentin Trufasu
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Bărbatul a sunat de mai multe ori la 112 pentru a reclama faptul că soţia lui părăseşte domiciliul conjugal, deşi chiar el o dăduse afară din casă. Pentru că operatorul 112 i-a sugerat să se adreseze postului local de poliţie, şi-a ieşit din minţi, şi-a stropit partenera cu benzină şi i-a dat foc.

Tribunalul Bacău l-a condamnat pe un bărbat de 49 de ani din comuna Doftana, judeţul Bacău, la ani grei de închisoare pentru tentativă la omor calificat. Decizia instanţei nu este definitivă. 

Fapta care i-a lăsat mască şi pe anchetatori a avut loc în 30.07.2021.

Băcăuanul a avut o discuţie aprinsă cu soţia sa, în cursul căreia femeia i-a reproşat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu una dintre fiicele lor. Bărbatul şi-a ieşit efectiv din minţi de furie, a lovit cu piciorul uşa camerei unde se baricadase soţia lui, spărgând geamul, şi i-a cerut să îşi ia hainele şi să plece din casă.

A sunat apoi la 112 şi i-a spus operatorului că soţia lui pleacă din casă şi vrea să o raporteze pentru abandon de familie. ”Pleacă fără motiv cu tot cu bagaje, fără a fi bătută”, a continuat băcăuanul. 

Când operatorul i-a spus să se adreseze postului local de poliţie, i-a replicat ”Domnule, veniţi încoace sau nu veniţi? Sau o omor acum?”
 

”Foarte bine, domnule! Acuma fac o crimă”

Dispecerul i-a explicat că pentru astfel de motive, respectiv părăsirea domiciliului conjugal de către un soţ, nu se impune deplasarea unui echipaj de poliţie şi că nu este cazul să reacţioneze aşa. A fost întrerupt de către bărbat care, pe un ton mult mai agresiv, a accentuat că a sunat totuşi la 112.

Dispecerul i-a cerut acestuia să se deplaseze la postul local de poliţie, întrebându-l totodată care este urgenţa. Extrem de supărat pentru că nu primise răspunsul pe care îl aştepta, bărbatul i-a spus: „Foarte bine, domnule! Acuma fac o crimă”.

După încheierea convorbirii, băcăuanul a sunat din nou la 112 , iar dispecerul i-a spus că îi va face legătura telefonică cu reprezentanţii IPJ Bacău. Acesta s- a supărat şi mai tare şi i-a cerut explicaţii dispecerului pe motiv că ”i-a fost închis telefonul”.

I-a fost făcută apoi legătura cu dispecerul IPJ Bacău, care i-a cerut să aibă răbdare pentru că a fost trimis un echipaj de Poliţie. Între timp, şi soţia acestuia a sunat la 112, ca să reclame că bărbatul face scandal şi nu o lasă să plece la mama ei.

La scurt timp după aceea, băcăuanul a adus dintr-o anexă a locuinţei un bidon cu benzină, şi-a stropit soţia şi bagajele acesteia şi i-a dat foc. Femeia a fugit în curtea casei şi apoi pe stradă, fiind auzită de vecini când striga: ”Ard!” O vecină a aruncat peste victimă o căldare cu apă şi a reuşit să stingă focul care îi cuprinsese hainele.

Arsuri pe 40% din suprafaţa corpului

La faţa locului au ajuns şi poliţiştii, care au dus-o pe victimă la postul de Poliţie din Doftana, de unde a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul de Urgenţă din Bacău. Pentru că starea de sănătate a acesteia s-a agravat, femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.

Potrivit raportului de examinare medico-legală, ”victima prezintă arsuri de gradul II-III pe aproximativ 40% suprafaţă corporală: torace, membre superioare şi inferioare, pentru care se efectuează tratament medico-chirurgical specific continuu cu internare pe terapie intensivă în perioada 04-30.08.2021, practicându-se tratament complex sistemic pentru şocul postcombustional şi local chirurgie plastică specific, inclusiv operaţii: incizii de decompresiune, excizii escare, grefe de piele.”

A încercat să îl scoată basma curată

După cele întâmplate, anchetatorii au avut parte de o surpriză. Deşi a suferit enorm în urma arsurilor care i-au afectat 40% din suprafaţa corpului, băcăuanca a încercat să îi inducă în eroare pe poliţişti şi pe procurorul de caz.

Femeia a susţinut că s-a autoincendiat, deşi toate dovezile, inclusiv declaraţiile martorilor îl indică ca autor pe soţul său.

”Intenţia persoanei vătămate de a denatura adevărul rezultă şi din conduita pe care a avut-o după ce a fost stinsă, martora  precizând că victima i-a solicitat să ia hainele arse pentru a fi ascunse spunând <<luaţi-le şi duceţi-le de aici pentru că vine poliţia şi să nu le vadă>>. Aceeaşi martoră a observat că persoana vătămată se frământa, întrucât nu ştia ce să spună când va veni poliţia la domiciliu, ori din această conduită rezultă clar faptul că aceasta se străduia să construiască scenarii plauzibile, pe care să le prezinte poliţiei şi care să îl disculpe pe inculpat. Şi altă martoră a relatat că victima a întrebat-o ce să spună la poliţie, aceasta recomandându-i să spună adevărul”, este concluzia instanţei, care a decis să îl condamne pe bărbat la 10 ani de închisoare. 

Vă mai recomandăm: 

Bărbat arestat după ce i-a tăiat gâtul amicului de pahar. A sunat la 112, apoi nu a mai recunoscut nimic 

Bărbat din Maramureş omorât în bătaie cu mătura, chiar de către soţia lui

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Just Joe
27.04.2022, 14:39:23

Astea si-o merita. Acum cateva saptamani am vazut intr-o seara pe Calea Victoriei, langa Centrul Vechi, una care era batuta de un barbat, taximetrist. Cand am intervenit, ea a inceput sa tipe la mine ca sa nu ii lovesc barbatul. Am dat a lehamite din mana si am plecat, lasandu-i sa se bata in pace.

+1 (1 vot)
imsi2 imsi2
27.04.2022, 14:57:14

Ce sa mai zici ? Adica il acuza de incest ala o da afara ii da foc da ea nu ca l iubeste ! Poarte ca nu l acuza de incest ci era geloasa pe fiica sa ca i lua barbatul. Oare ce s a intamplat cu locuitorii din tara asta ? Hai sa zici ca la pensionari le pune ceva in pensie dar la astia mai tineri ?

+1 (1 vot)
Modifică Setările