Bacău

articolul anterior articolul urmator

Protest în centrul Bacăului faţă de Legea graţierii şi amnistiei. Ce imn i-au dedicat activiştii băcăuani lui Liviu Dragnea

1
22 Jan 2017 16:08:05
Autor: Mircea Merticariu
Protest împotriva legii graţierii şi amnistiei în Piaţa Tricolorului din Bacău FOTO Facebook
Protest împotriva legii graţierii şi amnistiei în Piaţa Tricolorului din Bacău FOTO Facebook

Activiştii din Bacău se organizează pentru un miting de proporţii, care este programat să înceapă la ora 18, în Piaţa Tricolorului din Bacău. Deja au confirmat prezenţa, pe Facebook, 690 de persoane, pe pagina „Nu legii graţierii şi amnistiei“, şi încă 1.200 s-au arătat interesaţi.

Sute de băcăuani anunţă că vor ieşi în stradă în această seară pentru a protesta faţă de intenţia Guvernului Grindeanu de a-i graţia pe condamnaţii cu pedepse mai uşoare, decizie motivată şi prin aglomeraţia din penitenciarele ţării. „Duminică pe la ora 18 fix, fix şi ceva, ies în stradă pentru mine şi pentru cei care gândesc ca mine, la o plimbare în piaţa publică din mun. Bacău, ca formă de protest la acţiunea guvernului Grindeanu-Dragnea de a introduce prin ordonanţă de urgenţă o lege de graţiere şi de modificare a codurilor penale. Prin aceste două ordonanţe se doreşte a se face scăpaţi numeroşi politicieni arestaţi precum şi pe cei aflaţi în aşteptarea sentinţei. Spune şi tu ,, Nu legii graţierii şi amnistiei!", se arată în mesajul prin care este anunţat protestul.
Printre activiştii civici care şi-au anunţat prezenţa se numără Mihai Platon, Iulian Pichiu şi Dorin Chirilescu, care a compus şi un imn special pentru acest eveniment.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Alikianos Shenghen
22.01.2017, 17:55:48

Forza bacauanii onesti ! Jigodiile de la guvernare trebuie hăituite fără milă.

Modifică Setările