18.000 de tone de material antideparant pregătite în judeţul Maramureş pentru sezonul rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din judeţul Maramureş sunt pregătite pentru iarnă. Cel puţin asta susţine Consiliul Judeţean Maramureş, care prin societatea care se ocupă de întreţinerea şi deszăpezirea drumurilor judeţene a pregătit 18.000 de tone de material antideparant.

Potrivit reprezentanţilor societăţii SC Drumuri Poduri Maramureş SA cantitatea de material antiderapant necesară pentru sezoul de iarnă a fost estimată la 9.000 de tone de sare şi 5625 mc (9.000 tone) de nisip. 

„Programul privind domeniul drumurilor judeţene a fost propus de SC Drumuri Poduri Maramureş SA, în virtutea gestiunii Serviciului de administrare a domeniului public al judeţului Maramureş. Prin acesta au fost prezentate acţiunile necesare pentru asigurarea viabilităţii corespunzătoare a reţelei de drumuri judeţene prin măsuri corecte. Dintre aceste acţiuni menite să preîntâmpine posibilele dificultăţi cu care se pot confrunta participanţii la trafic, amintim: organizarea acţiunii de deszăpezire, stabilirea mijloacelor de intervenţie, eliminarea punctelor periculoase, marcarea lucrărilor de artă, instruirea personalului, revizia şi repararea utilajelor, aprovizionarea maşinilor şi utilajelor cu cele necesare, aprovizionarea cu material antiderapant, organizarea bazelor de deszăpezire”, au arătat reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş.

De întreţinerea tronsoanelor de drumuri judeţene care fac obiectul investiţiilor PNDL şi POR vor fi responsabili antreprenorii generali ale acestora, conform contractelor de execuţie menţinînd starea de viabilitate corespunzătoare pe perioada de iarnă. 

Prognoze de ninsoare în judeţul Maramureş

Cerul a fost senin, dar, treptat, s-a înnorat în cursul nopţii. Cel mai rece a fost în noaptea de 1 spre 2 decembrie, la Târgu Lapuş şi Cavnic, unde s-au înregistrat -6 grade Celsius.  

Vremea va fi închisă luni, 2 decembrie, în judeţul Maramureş. Pe arii extinse vor cădea precipitaţii sub formă de ninsoare. Izolat, îndeosebi în zona de munte, cantităţile de apă vor depaşi 10-15 l/mp şi se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent. Vântul va sufla slab, cu intensificări temporare îndeosebi pe crestele mai înalte, unde la rafală poate atinge şi depăşi 70 km/h, viscolind ninsoarea. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 3 grade, iar cele minime între -5 şi -2 grade.

 

Citeşte şi

Vânătoarea de cadouri, ideea inedită a unei tinere băimărence: „Fiecare dintre noi poate fi Moş Crăciun”

Produs periculos folosit pentru deratizarea animalelor, confiscat de poliţişti de la o firmă din Baia Mare

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite