Baia Mare

articolul anterior articolul urmator

30 de elevi din Maramureş, calificaţi la etapa naţională a Olimpiadei de Matematică. „Cu o săptămână înainte am făcut 70-80 de probleme zilnic“

0
31 Mar 2019 13:22:47
Autor: Simona Vasiac
Paul Mureşan, alături de profesorul care îi sprijină performanţele la matematică, Vasile Ienuţaş. FOTO: Arhivă personală
Paul Mureşan, alături de profesorul care îi sprijină performanţele la matematică, Vasile Ienuţaş. FOTO: Arhivă personală

În premieră, judeţul Maramureş va fi reprezentat la faza naţională a Olimpiadei de Matematică de 30 de elevi. Dacă în anul şcolar anterior, lotul a fost format din 22 de elevi, în acest an s-a depăşit performanţa.

„Numărul mare de elevi calificaţi din judeţul nostru la faza naţională a olimpiadei de matematică reprezintă un rezultat remarcabil al efortului conjugat depus de elevi, profesori şi părinţi, pentru ca Maramureşul să fie, şi în acest an şcolar, un important punct de referinţă al performanţei la disciplina matematică”, a declarat Adriana Meşter, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.

 
Printre tinerii calificaţi la faza naţională se numără şi Paul Mureşan, elev în clasa a V-a a Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Baia Mare. A luat primul contact cu emoţiile participării la o olimpiadă în acest an şcolar şi, cu multe exerciţii şi probleme rezolvate, a reuşit să se califice mai departe. Calificarea la etapa naţională a venit ca o încununare a muncii depuse şi la clasă, Paul având în primul semestru al anului şcolar media 10 pe linie. 
 
„În fiecare zi, de când a început clasa a V-a făceam în plus o oră jumate, două de exerciţii. Cu o săptămână înainte de olimpiadă am făcut 70-80 de probleme pe zi, dar şi diferite simulări. Faptul că m-am calificat la faza naţională a fost o bucurie pentru mine. Înseamnă şi multă muncă pentru că pot munci mult mai mult ca să ajung la un nivel înalt. Colegii mei s-au bucurat, iar domnul profesor de matematică a fost cel mai bucuros pentru că dânsul a fost cel care m-a încurajat de fiecare dată”, spune Paul Mureşan.
 
La şcoală este încurajat necondiţionat de profesorul lui de matematică, Vasile Ienuţaş, iar acasă părinţii sunt cei mai mari susţinători ai lui. Practică volei de performanţă pentru a se recrea, iar ocazional păşeşte şi pe terenul de tenis. Chiar dacă este doar în clasa a V-a, Paul ştie ce vrea de la viaţă.
 
„Îmi doresc să fac o Facultate de medicină pentru că vreau să devin medic stomatolog, la fel ca tatăl meu. Nu vreau să plec din ţară”, a mai adăugat Paul Mureşan.
 
Faza naţională a Olimpiadei de matematică va avea loc în perioada 22-26 aprilie 2019, în judeţul Hunedoara, iar Paul Mureşan îşi doreşte să se califice între primii cinci sau zece din ţară. 
 
Citeşte şi
 
Eroii români din adâncurile apelor. „Această meserie impune o condiţie fizică şi o stare de sănătate perfecte“
 
VIDEO Imagini de groază de la o clinică din Cluj-Napoca. „Priviţi în ce cloacă sunt îngrijiţi pacienţii şi în ce condiţii mizere lucrează medicii”
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările