50.000 de lei din rezerva bugetară a CJ, pentru reconstrucţia bisericii de lemn din Rozavlea, care a fost mistuită de foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Maramureş acordă un sprijin financiar în valoare de 50.000 de lei pentru biserica de lemn din Rozavlea, care a fost mistuită de flăcări în 6 august. Întreg lăcaşul de cult a ars atunci, până la fundaţia din piatră.

Incendiul care a distrus biserica ”Şesu Mănstirii” din Rozavlea s-a declanşat imediat după slujba de duminică, 6 august. Prefectul judeţului Maramures, Sebastian Mihai Lupuţ, a promis încă din ziua în care a avut loc incendiul că vor avea loc discuţii cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş şi ai autorităţilor locale şi că se va oferi sprijin pentru ca lăcaşul de cult să fie reconstruit.

Astfel, în şedinţa Consiliului Judeţean de azi, 23 august 2016, toţi cei 33 de consilieri prezenţi în sală au fost de acord să se ofere, din partea administraţiei judeţene, un ajutor financiar de 50.000 de lei pentru reconstrucţia acestei biserici.

Duminică, 21 august 2016, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a fost la Rozavlea, unde, alături de vicepreşedintele Ioan Doru Dăncuş şi deputatul de Maramureş, Gheorghe Şimon, a participat la slujba care a fost oficiată chiar pe locul bisericii arse din Şesu Mănăstirii, în altarul de vară. Prezent în mijlocul rozăvlenilor, şeful administraţiei judeţene a promis că va face toate diligenţele necesare pentru ca acest lăcaş de cult să fie reconstruit în cel mai scurt timp. ”Vreau să le oferim o sumă de bani să poată reîncepe construcţia, atât cât avem la dispoziţia Consiliului Judeţean în acest moment, în rezerva bugetară. Asta nu exclude viitoarele acţiuni pe care le vom face, către Episcopia Maramureşului şi Sătmarului în mod special, prin care vom încerca să deschidem un cont, aşa cum am vorbit şi cu administraţia locală din Rozavlea. Aici, toţi maramureşenii interesaţi să ajute vor putea depune donaţii pentru a veni în sprijinul comunităţii locale, ca aceştia să îşi refacă cât mai repede lăcaşul de cult”, a spus  Zetea. De aemenea, el a arătat că CJ va face demersuri pe lângă toate instituţiile statului român pentru a obţine şi de aici un ajutor. ”Nu vorbim neaparat de ajutor de ordin financiar, ci poate fi şi material lemnos, care să fie pus la dispoziţia parohiei din Rozvlea, să înceapă cât mai repede reconstrucţia”, a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Mai puteţi citi:

Primarul care conduce Baia Mare din arest a fost trimis în judecată. De ce au respins judecătorii contestaţia avocaţilor

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite