Baia Mare

articolul anterior articolul urmator

Anchetă a Protecţiei Copilului după apariţia unui film de susţinere a PSD. „Vom vedea dacă cei doi copii au acordul părinţilor“

8
23 May 2019 18:41:31
Autor: Simona Vasiac
Clipul de promovare a fost postat pe pagina de Facebook a PNŢCD Maramureş. FOTO Captură Facebook
Clipul de promovare a fost postat pe pagina de Facebook a PNŢCD Maramureş. FOTO Captură Facebook

Un clip electoral de promovare a PSD a fost făcut public pe Facebook joi, 23 mai. În filmare apar doi copii care interpretează o melodie de muzică populară pe acorduri maramureşene şi lansează atacuri la adresa lui Frans Timmermans, candidatul socialiştilor pentru Comisia Europeană. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş s-a autosesizat în acest caz.

Clipul electoral conţine mai multe imagini de la manifestările organizate în cadrul evenimentului „Zilele Maramureşului”. Evenimentul a fost organizat la finele săptămânii trecute de către Consiliul Judeţean Maramureş. Clipul, chiar dacă nu a fost unul la comanda PSD, după cum afirmă Codrin Ştefănescu, a fost postat pentru prima dată pe pagina de Facebook a PNŢCD Maramureş, şi mai apoi distribuit de către Doru Dăncuş, preşedintele organizaţiei. Iar comentariile nu au întârziat să apară.
 
„Ruşine să vă fie! Aşa se face politică, cu copii?”, a scris unul dintre privitori.

„PROSTITUŢIE politică folosind minori. Ticăloşilor nu aveţi nimic sfânt, numai interesul personal şi pentru asta sunteţi în stare să călcaţi şi peste cadavre. La VOT putem scăpa de aceşti ticăloşi din PSD şi ALDE care FURĂ şi fac mult rău României şi românilor cinstiţi prin comportamentul lor de borfaşi, iar la referendum DA ca să scăpăm de aceşti ticăloşi, infractori şi impostori din politica românească. Doamne ajută şi dă MINTE limpede la vot!”, a mai comentat un utilizator.
 
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş s-a autosesizat 
 
Potrivit articolului 22 din Legea 272/2004, participarea copilului în vârstă de până la 14 ani la dezbateri publice în cadrul unor programe audiovizuale se poate face numai cu consimţământul scris al acestuia şi al părinţilor sau, după caz, al altui reprezentant legal. De asemenea, acelaşi act arată că minorii nu pot fi folosiţi sau expuşi de către părinţi, reprezentanţi legali, alte persoane responsabile de creşterea şi îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituţii publice sau private, în scopul de a obţine avantaje personale/instituţionale sau de a influenţa deciziile autorităţilor publice.
 
„Având în vedere videoclipul care circulă pe internet, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş s-a autosesizat. Vom vedea dacă cei doi copii au acordul părinţilor pentru a filma videoclipul. Vom evalua situaţia şi vom stabili dacă au fost încălcate drepturile copiilor”, a declarat Adrian Mândru, purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureş.
 
Clipul de susţinere electorală a fost filmat în incinta Muzeului Satului din Baia Mare. La finalul lunii martie, PNŢCD şi PSD au semnat o alianţă electorală pentru alegerile europarlamentare. 
 
Citeşte şi
 
Un primar îi cere lui Ponta să se întoarcă în PSD. „Oameni care militează în zona societăţii civile se vor regăsi şi în zona PSD. Aici mă refer la Tudor Chirilă“
 
Un nou cântec de susţinere a PSD: „Hai, ieşiţi cu toţi la vot / Cu bunicii la un loc / Ei votează în număr mare / PSD le dă valoare“. De ce e atacat Timmermans

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

George Georgescu
23.05.2019, 18:52:11

Hai sictir, demagogilor!

ADani
23.05.2019, 19:03:32

Sunt de acord cu o singura afirmatie de-a lor: nu-l vreau nici eu pe Timmermans cum nu vreau sa vad nici o moaca de socialist. In rest, pacat de copii!

+1 (1 vot)
Banan Crudu
23.05.2019, 19:59:48

Oblio Cap de Gumă a "recunoscut" că e pe felie cu așa zisul pnțcd ?! Te kci pe tine de râs. Adică guristul prmist, tranformat în psdist,plus gunoiul ăla din Maramu,pretins "țărănist" ar avea ceva în comun cu partidul lui Maniu ? Când schizofrenicul CV Tudor făcea mișto de Ion Rațiu sau de Doina Cornea, unde era jegul Codrin Ștefănescu, revoluționarul de ocazie ? De-a dreapta "tribunului" scelerat ? Acuma e "aliat" cu mizerabilul ăla de Pavelescu, care pretinde ca ar fi continuatorul lui Coposu ? Niste viermi. Nici copii ăia din videoclip n-ar crede asta, dacă ar știi măcar cine a fost Maniu(după cum habar nu au nici cine-i Timermans). Niște gunoaie s-au folosit de ei,pe la vreo casa de (in)cultură de prin zonă.

+3 (3 voturi)
Stefan din Nord
23.05.2019, 20:43:33

Ehehe ,daca afisau o placuta cu ceva obscen la adresa PSD asa cum au facut recent niste eleve de liceu din Iasi acum minorii astia ar fi eroi nationali si n-ar fi avut nevoie de acordul parintilor Au ales gresit tabara

-3 (3 voturi)
Alexandru Preda
23.05.2019, 22:16:12

Dar când cucoana de la liberali făcea clipul cu pustiul căruia ii fura Dragnea Sandwich-ul, s-a făcut arata tam-tam?

Vezi toate comentariile (8)