Baia Mare

articolul anterior articolul urmator

Carantinarea zonală s-a prelungit la Baia Mare, însă o serie de restricţii au fost înlăturate

0
26 Nov 2020 16:58:23
Autor: Larisa Matei
Filtrele de control rămân în toate punctele de intrare şi ieşire din municipiul Baia Mare. Sursa foto: Prefectura Maramureş
Filtrele de control rămân în toate punctele de intrare şi ieşire din municipiul Baia Mare. Sursa foto: Prefectura Maramureş

Prelungirea carantinei zonale în municipiul Baia Mare pentru încă 7 zile a schimbat şi regulile pentru cetăţeni. Se redeschid sălile de sport şi saloanele de înfrumuseţare

Începând de miercuri, de la ora 17,00, a intrat în vigoare prelungirea carantinei zonale pentru municipiul Baia Mare. Cu toate că incidenţa cazurilor a scăzut considerabil, nu a fost suficient pentru ca restricţiile să fie ridicate în întregime. Totuşi, anumite restricţii au fost ridicate, iar cetăţenii se reîntorc cu paşi timizi la vieţile obişnuite. 
 
După două săptămâni în care activitatea le-a fost suspendată, saloanele de înfrumuseţare şi sălile de sport au primit aprobarea de a se redeschide, însă în anumite condiţii. Astfel, sălile de fitness îşi vor organiza activitatea cu asigurarea unei suprafeţe de 10 mp pentru fiecare persoană, dar nu mai mult de 10 persoane/suprafaţa utilizată, cu participarea instructorului sportiv. 

Se va asigura de către proprietar/administrator dezinfecţia aparatelor şi a suprafeţelor din fiecare spaţiu. Saloanele de cosmetică, înfrumuseţare, coafură, frizerie, îngrijire şi igienă corporală, saloanele de bronzat, tatuaj, sau de masaj au voie să funcţioneze doar în formula ”un prestator/ un beneficiar”, în baza unei programări, pentru un salon.
 
De asemenea, serviciile religioase cu caracter privat precum botezurile, cununiile sau înmormântările se pot oficia cu participarea a maximum 16 persoane, număr ce include şi persoanele care oficiază slujba religioasă. 
 
Se permite oficializarea serviciilor religioase/slujbelor religioase în lăcaşele de cult, cu asigurarea unei suprafeţe de minim 4 mp/persoană şi un grad de ocupare de maxim 30% din suprafaţa utilă a lăcaşului de cult. Totodată, administratorul lăcaşului de cult/personalul clerical are obligaţia să afişeze la loc vizibil numărul maxim de persoane care pot participa la oficierea slujbei religioase, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.
 
Pentru următoarele 7 zile se permite oficializarea stării civile cu prezenţa a maxim 16 persoane în interiorul clădirilor cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare.
 
În continuare pe raza municipiului Baia Mare este permisă doar tranzitarea de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acestuia, fiind interzisă operirea/staţionarea în localitate. 
 
Cetăţenii sunt obligaţi în continuare ca la fiecare ieşire să aibă la ei declaraţia pe proprie răspundere completată şi semnată corespunzător. De asemenea, restaurantele şi localurile rămân închise în continuare pentru clienţi, fiindu-le permis să presteze activităţi de genul take-away sau similare. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

S-a decis: municipiul Baia Mare rămâne în carantină zonală pentru alte 7 zile

Încă trei localităţi din judeţul Sibiu intră în carantină. Rata de infectare, în scădere uşoară pentru a doua zi consecutiv

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările