Baia Mare

articolul anterior articolul urmator

Ce oferă Seychelles, una dintre cele mai exotice destinaţii din lume

2
23 Mar 2019 06:15:14
Autor: Simona Vasiac
Arhipelagul Seychelles este considerat de turişti drept un paradis. FOTO: lonelyplanet.com
Arhipelagul Seychelles este considerat de turişti drept un paradis. FOTO: lonelyplanet.com

Sălbăticia peisajelor, imaginea Oceanului Indian, dar şi tot ce oferă natura pe coasta Africii fac din Seychelles una dintre cele mai luxoase destinaţii de vacanţă. Seychelles este o ţară insulară, formată din 115 insule, Mahe, Praslin, La Digue, Aldabra şi Desroches fiind cele mai vizitate de către turişti.

Cei care doresc să îşi petreacă vacanţa în sălbăticia pe care o oferă Seychelles, cu dorinţa de a explora cât mai mult necunoscutul, trebuie să ştie că pentru a face o excursie în această ţară nu este necesară obţinerea unei vize, dar este obligatorie prezentarea paşaportului la intrare în ţară.

Majoritatea obiectivelor turistice pot fi găsite pe insula principală, Mahe, în special în capitala Victoria. Un exemplu în acest sens este „Carrefour des Arts”, situat în centrul capitalei. Clădirea are două funcţii, pe de o parte este o galerie de artă pentru artizanii arhipelagului, iar pe de altă parte, magazin de suveniruri. Tot pe insula Mahe se găseşte şi fabrica şi plantaţia de ceai, o emblemă a sortimentului local. 
 
Operatorii de turism din Baia Mare recomandă destinaţia în orice perioadă a anului, climatul insulelor care compun Seychelles fiind unul plăcut, însa în perioada noiembrie-martie bate un vânt mai puternic, dar acesta nu este un motiv ca turiştii să nu se bucure de soare.
 
Pasionaţii de călătorii trebuie să ştie că mâncarea este predominant gătită din carne de peşte şi pui, iar snorkeling-ul în apele Oceanului Indian oferă o privelişte asupra unor specii rare sau unicat de peşti. De altfel, Arhipelagul Seychelles este inclus de UNESCO sub Protecţia Patrimoniului Mondial Cultural şi Natural, în aceste locuri avându-şi habitatul specii unice de plante, păsări şi peşti.
 
Pentru a se bucura de peisajele, dar şi de serviciile celei mai luxoase destinaţii din lume, turiştii trebuie să scoată din buzunare între 2.500 – 3.000 de euro/ două persoane, în funcţie de hotelul ales. Aceste costuri nu includ însă şi excursiile opţionale, preţul lor fiind între 40 şi 140 de euro. O excursie interesantă propusă de operatorii de turism este Parcul Naţional Vallee-de-Mai, unde turiştii vor putea vedea cea mai mare nucă de cocos din lume, Coco de Mer. Înainte să facă excursia, pasionaţii de călătorii trebuie să ştie că este interzisă scoaterea din ţară a acesteia. De asemenea, nici o excursie pe Insula Bird, locul unde trăiesc teştoase uriaşe şi păsări cu pene multicolore, nu trebuie să lipsească de pe lista obiectivelor turistice care trebuie vizitate în Arhipelagul Seychelles. 
 
Citeşte şi
 
FOTO A renunţat la munca în sistemul bancar pentru a-şi îndeplini pasiunea: fotografiază părinţi şi copii
 
 
FOTO Echipa de robotică „Clever Core“ a Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai“ din Baia Mare participă la finala celui mai mare concurs de robotică din România
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Galeriu Crestinu
23.03.2019, 17:38:48

..."turistii" sunt mai mult evazionistii veniti sa-si numere banii din conturile secrete ...inclusiv bani furati din sudoarea poporului roman.... ...ca si Madagascar si Porto Rico.....insulele astea inca dainuie neatinse de vre-un Control Financiar al ..."paradiselor financiare"....

+1 (1 vot)
123 ABC
25.03.2019, 11:07:04

Coco de Mer nu este "cea mai mare nuca de cocos din lume" ci cu totul altceva.