Baia Mare

articolul anterior articolul urmator

Comuna din Maramureş unde oamenii se întorc la declaraţia pe proprie răspundere. De ce este în carantină totală

0
24 Oct 2020 14:24:06
Autor: Larisa Matei
În comuna Petrova au fost instituite filtre rutiere de acces
În comuna Petrova au fost instituite filtre rutiere de acces

Comuna Petrova, din judeţul Maramureş, a intrat, începând de sâmbătă, în carantină totală pentru o perioadă de 14 zile, din cauza nivelului ridicat de răspândire a noului coronavirus. Rata de infectare în comună depăşeşte 5 la 1.000 de locuitori.

Drumul Naţional 18 care face legătura între Sighetul Marmaţiei şi Borşa este supravegheat acum de mai multe maşini de poliţie, iar participanţii la trafic sunt opriţi şi verificaţi. Legislaţia prevede impunerea a mai multor măsuri care să prevină răspândirea virusulul. Astfel, se interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi deschise şi se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul şi exteriorul clădirilor. De asemenea orele de curs vor fi mutate în online pentru următoarea perioadă.
 
Este strict interzisă intrarea şi ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere. În continuare se permite tranzitarea localităţii Petrova de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia, fiind interzisă oprirea sau staţionarea în această localitate. Toate persoanele prevăzute vor prezenta autorităţilor competente un document din care să rezulte calitatea de elev sau student, legitimaţie de serviciu valabilă, adeverinţă de salariat eliberată de angajator sau alt document care să ateste activitatea profesională, iar pentru deplasarea din alte motive decât profesionale vor prezenta o declaraţie din care să rezulte motivul justificat al deplasării.
 
”Cetăţenii au fost informaţi cu privire la măsurile care trebuie respectate, interzicerea unor activităţi stabilite, respectiv responsabilităţi care revin cetăţenilor în această perioadă de 14 zile. De asemenea, le-a fost înmânat modelul declaraţiei pe proprie răspundere din care să rezulte motivul justificat al deplasării. S-au instituit filtre rutiere pe căile de acces rutiere stabilite în plan, fiind oprite în trafic autovehiculele şi verificată destinaţie şi itinerarul deplasării. Conducătorilor auto care tranzitau localitatea carantinată zonal le-a fost menţionat faptul că nu au voie să oprească sau să staţioneze în localitatea Petrova”, a declarat preşedintele CJSU Maramureş, prefectul Nicolae-Silviu Ungur. 
 
Sâmbătă dimineaţă, populaţia a primit un mesaj de alertă privind instituirea carantinării zonale a localităţii Petrova, prin sistemul RO-ALERT. Au fost luate măsuri specifice pentru asigurarea dezinfecţiei periodice a spaţiilor publice, asigurarea colectării deşeurilor menajere, stabilirea unei zone de protecţie prin extinderea arealului localităţii Petrova, cu o distanţă minimă de siguranţă.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Specialist britanic: Noul coronavirus va deveni la fel de „endemic” precum este virusul gripal anual
 
Comuna în care incidenţa se apropie de 12 la mie. De ce nu vor autorităţile să o plaseze în carantină
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările