Cum să faci cele mai gustoase găluşte cu prune. Ce vitamine importante pentru sănătate conţin fructele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţetă uşor de făcut. FOTO: Arhivă
Reţetă uşor de făcut. FOTO: Arhivă

Prunele sunt o sursă importantă de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu şi fibre. Ele pot fi consumate crude, dar şi integrate în diverse deserturi, făcând preparatul să devină unul gustos.

Ingrediente:

300 grame de cartofi

100 grame de făină

1 gălbenuş

1 linguriţă untură sau unt

1/4 linguriţă sare

pesmet prăjit

prune

Mod de preparare: 

Cartofii se pun la fiert în coajă, în apă adăugându-se puţină sare. Când sunt fierţi, cartofii se decojesc şi se fac ca pentru piure, apoi se lasă la răcit. Până se răcesc, se pune într-o oală mare apă la fiert pentru a fierbe gomboţii cu prune la final. 

Pentru pesmet se pune o linguriţă de ulei într-o tigaie. Se încinge, apoi se adaugă pesmetul şi se lasă la rumenit, amestecând din când în când până în momentul în care devine maro la culoare. Se mai adaugă zahăr. 

La cartofii răciţi se adaugă făina, gălbenuşul, untura (untul) şi sarea. Se framântă  până devine ca un aluat şi se întinde. Se taie aluatul pătraţele, se pun prunele jumătăţi se adaugă puţină scortişoară şi se fac biluţe.

Cand apa a dat în clocot, se adaugă bilele formate, astfel încât să nu se lipească una de alta. Se lasă la fiert până se ridică la suprafaţă. Apoi se scot şi se pun la strecurat. Se tăvălesc prin pesmetul prăjit.

Citeşte şi

Obiceiuri bizare din judeţul Maramureş. La ce era folosită mătrăguna, împărăteasa florilor

Cum se prepară pizza vegetariană. Reţeta simplă şi extrem de facil de gătit

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite