Cum faci cel mai bun cheesecake rapid, fără coacere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oricine viseză la o prăjitură simplă, rapid de făcut, dar să fie şi sănătoasă. Un cheesecake fără coacere e o alegere potrivită pentru a satiface astfel de pretenţii.

Pentru un cheesecake pe care să nu fie nevoie să îl coacem avem nevoie de mai puţin de jumătate de oră pentru preparare, însă ar trebui să aşteptăm puţin după aceea, pentru ca prăjitura să se „aşeze” la frigider. „Copiii mei abia au răbdare. Ba, uneori, îmi mănâncă ingredientele, dacă nu sunt atentă la ei”, spune Delia, o băimăreancă de 38 de ani.

„Am încercat să-i obişnuiesc cu mâncare pe cât posibil sănătoasă, nu prea le-am cumpărat dulciuri din magazin, am preferat să le prepar eu ceva, ca să am măcar parţial control asupa alimentelor pe care le mănâncă”, mai spune ea. Mama a doi copii de 9 şi 11 ani, ea spune amuzată că uneori cei mici mănâncă biscuiţii şi compotul de fructe până să apuce ea să termine prăjtura.

Băimăreanca a împărtăşit cu noi o reţetă de cheesecake care nu are nevoie de coacere, aluatul fiind făcut din biscuiţi şi unt topit. „E foarte practic şi rapid, iar pe lângă asta, e şi gustos”, mai spune ea.

Pentru o tavă de prăjitură avem nevoie de:

   300-400 grame biscuiţi 

   150 g unt topit

    600 g cremă de brânză (sau brânză proaspătă de vaci)

    500 ml frişcă lichidă

    100 ml apă

    100 ml lapte

   130 g zahăr pudră

   2 plicuri gelatină (sau 20g)

   1 pliculeţ zahăr vanilat

Pentru jeleul de deasupra mai avem nevoie de un plic de gelatină (10 g), fructe congelate sau din compot (vişine, căpşuni etc) şi cam 250 ml sirop de fructe din compot.

Pentru preparare, biscuiţi se zdrobesc bine sau se dau prin maşina de tocat ori la blender, apoi se amestecă cu untul topit. Se poate pune şi puţin zahăr dacă biscuiţii nu sunt destul de dulci. Se aşează pe fundu unei tăvi cu inel, după care se tasează bine cu dosul lingurii sau cu fundul unui pahar. Blatul astfel obţinut să păstrează la frigider până e gata crema.

Pentru cremă, se amestecă brânza sau crema de brânză cu frişca lichidă şi cu zahărul, apoi se bate crema cu mixerul, la viteză mare, pentru câteva minute. Când are consistenţa unei creme spumoase, se adaugă gelatina, care a fost hidratată în apă rece şi apoi amestecată cu laptele cald.

După ce crema e gata, se toarnă peste blat şi se ornează cu fructe, peste care se toarnă, apoi, un jeleu făcut din zeamă de fructe şi gelatină. „Eu folosesc de obicei vişine din compot, pentru că le pot avea tot anul. În plus, sucul de vişine este foarte plăcut la gust”, mai spune băimăreanca.

Sucul de vişine se încălzeşte, dar nu se înfierbântă şi se amestecă cu gelatina hidratată, apoi se toarnă peste crema de brânză şi fructele care ornează prăjitura. „Fructele se pot pune şi în crema de brânză, pentru un gust desăvârşit”, mai spune băimăreanca. Vişinele pot fi înlocuite cu orice fruct, după preferinţă.

Prăjtura se pune apoi la frigider pentru o oră-două.

Mai puteţi citi:

Accident scandalos cu maşina poliţiei de frontieră

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite