Cum se găteşte Hremzli, unul dintre cele mai delicioase preparate tradiţionale din Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hremzli este uşor de făcut. FOTO: Arhivă personală
Hremzli este uşor de făcut. FOTO: Arhivă personală

O reţetă extrem de simplă, care poate ţine loc de o gustare rapidă este Hremzli. Seamănă cu nişte chifteluţe plate din cartofi şi sunt printre cele mai delicioase preparate tradiţionale din Maramureş.

Pentru Hremzli aveţi nevoie de doar câteva ingrendiente.

Ingrediente:

- 10 cartofi

- 3 ouă

- 4 linguri de făină 

- sare 

- piper 

- 3 căţei de usturoi 

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii şi căţeii de usturoi, după care se dau prin răzătoare. Peste cartofi se adaugă ouăle, făina, sare şi piper după gust. Se amestecă toate ingredientele.

În uleiul încins se adaugă treptat câte o lingură din compoziţie şi se lasă la prăjit până devin aurii.

Citeşte şi

Ce trebuie să faceţi dacă sunteţi muşcat de un şarpe - sfaturile salvamontiştilor

Sfaturile specialiştilor pentru alegerea costumelor de baie în funcţie de siluetă. Rochia de plajă cu bretele şi decolteu în V, ideală pentru femeile masive

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite