Baia Mare

articolul anterior articolul urmator

Cum îngrijim muşcatele pentru a ne bucura de florile lor până toamna târziu

0
19 Apr 2019 06:09:17
Autor: Simona Vasiac
Muşcatele sunt cele mai populare flori de înfrumuseţare a teraselor sau balcoanelor. FOTO: Arhivă
Muşcatele sunt cele mai populare flori de înfrumuseţare a teraselor sau balcoanelor. FOTO: Arhivă

Muşcatele sunt printre cele mai populare flori pe care le găsim pe terase, balcoane sau chiar în grădini. Pentru a înflori de la începutul primăverii şi până toamna târziu, ele au nevoie de multă lumină şi de temperaturi moderate.

Muşcatele, în diferite nuanţe, sunt uşor de crescut şi rezistente. De asemenea, sunt uşor de întreţinut, fiind necesar să fie plantate în ghivece suspendate sau jardiniere. Iubitorii de flori recomandă ca acestea să fie plantate într-un sol afânat, care permite o bună scurgere a apei. Muşcatele trebuie udate des, însă după ce pământul se usucă la suprafaţă, pentru că există riscul ca rădăcinile să putrezească. 
 
Având în vedere că muşcatele au nevoie de temperaturi moderate, în zilele caniculare, trebuie udate mai des dimineaţa sau seara, iar dacă sunt ţinute la soare mai mult timp, trebuie udate zilnic. Udarea se face doar la rădăcini, pentru că apa poate deteriora frunza sau florile. Atunci când florile încep să se usuce, acestea trebuie tăiate pentru a îmboboci din nou. Cel mai important aspect pe care îl semnalează iubitorii de flori, este că muşcatele au nevoie de foarte multă lumină natural.
 
În perioada de înflorire, pentru că muşcatele sunt mari consumatoare de substanţe nutritive, trebuie să primească un îngrăşământ la un interval de o data pe săptămână sau de două ori pe săptămână. Toamna, muşcatele trebuie ţinute în casă, în camera fără căldură şi cât mai aproape de lumină. În sezonul rece acestea trebuie udate doar o dată pe lună sau mai rar, iar de la finele lui februarie planta se udă de două ori pe săptămână. 
 
Iubitorii de flori recomandă ca muşcatele să nu fie ţinute în pivniţă, pe timpul iernii, deoarece planta poate putrezi din lipsă de lumină şi prea multă umiditate.
 
Citeşte şi
 
Care sunt paşii de urmat pentru aducerea muncitorilor vietnamezi în România. „Au chiar un departament care se ocupă cu munca în afara ţării“
 
 
VIDEO Telenovelă românească în Italia, cu o tânără dată dispărută de iubit la o populară emisiune TV. Familia femeii susţine că bărbatul o bătea şi o teroriza
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii